Lördag 25 Sep
Stockholm

Bottenmöte på Söderstadion

Båda lagen i poängbehov när Hammarby möter Kalmar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarby är knappast ett tippat topplag i årets allsvenska. Men de flesta förväntar sig nog att Bajen hamnar högre upp i tabellen än den kvalplats som klubben just nu ligger på.

Onsdagens motståndare Kalmar FF har inte heller lyckats särskilt bra i inledningen av allsvenskan. Förra årets mästare tog säsongens första seger så sent som i den förra omgången när laget vann mot Häcken med 2-1 hemma på Fredriksskans.

Kalmar parkerar just nu på en nedflyttningsplats i den allsvenska tabellen, placeringen bakom Hammarby. Båda lagen har spelar in fem poäng på sex matcher.

Kvällens match på Söderstadion blir således ett ganska oväntat bottenmöte mellan två lag i poängbehov.

Men Kalmars tränare Nanne Bergstrand är inte orolig över sitt lags situation. Han tycker att KFF är på uppgång, även om han tror att matchen mot Hammarby blir jobbig.

– Min förhoppning är att vi ska fortsätta visa samma höga energi i vårt spel som vi gjort de senaste matcherna. Matchen mot Hammarby kommer att bli en tuff historia där det kommer att finnas väldigt många matcher i matchen, säger Bergstrand till Kalmars hemsida.

I Hammarby väntas målvakten Rami Shaaban göra allsvensk comeback efter sin korsbandsskada. Shaaban spelade nittio minuter i cupmatchen mot Åtvidaberg förra helgen men var förpassad till avbytarbänken i matchen mot Gais förra veckan. I matchen mot Kalmar är han troligtvis med i startuppställningen.

Hammarby saknar dock de skadade backarna Christian Traoré och David Johansson. Dessutom missar Maic Sema matchen på grund av sjukdom.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela