"Så nära Premier League man kommer"

IFK Göteborg trivs på nya arenan och tror på vinst mot MFF.


Fem vinster på fem hemmamatcher och 15-1 i målskillnad. IFK Göteborg trivs utmärkt på sin nya hemmaarena. Räknar man in 1-0-segern i bortaderbyt mot Gais, som också spelades på nya Gamla Ullevi, blir statistiken ännu mer talande.

–Det är riktigt kul att spela där och att ha publiken i ryggen. Det känns som att det blir en helt annan typ av fotboll. Så nära Premier League man kommer, säger Blåvitts mittfältare Gustav Svensson till Nyheter24.

Men trots ett lysande hemmafacit lär Blåvitt få det tufft i kväll när Malmö FF besöker Göteborg för ett riktigt klassikermöte.

– Det blir vårens svåraste hemmamatch för oss. MFF är ett riktigt bra lag med kvicka spelare på kanterna, Daniel Larsson till exempel, säger Gustav Svensson.

Malmös starka defensiv (laget har bara släppt in fem mål på tio matcher) är dock inget som göteborgarna har diskuterat.

–Nej, det har vi inte snackat något om. Vi vet att Malmö har varit bra bakåt, men vi har å andra sidan gjort riktigt många mål på hemmaplan, så vi är inte oroliga, säger Gustav Svensson.

Blåvitt kommer till spel med ett i stort sett ordinarie lag. Thomas Olsson är fortfarande knäskadad och saknas.

Malmö FF nominerar samma trupp som mot Örebro senast (0-0).

–Kan vi bara göra det vi har gjort hittills kommer Göteborg att få problem med sitt spel, säger tränaren Roland Nilsson till MFF:s hemsida.

Nilsson tillägger att det är seger och inget annat som gäller för MFF.

–Vi åker upp för att ta tre poäng, vi tänker inte i några andra banor.

IFK Göteborg - Malmö FF, Gamla Ullevi, Canal Plus Sport 1, klockan 20:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!