Måndag 8 Aug
Stockholm

Zoran Lukic lämnar Djurgården

Efter en mycket svag vårsäsong lämnar Zoran Lukic Djurgården på eget initiativ.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter vårsäsongens usla resultat lämnar Zoran Lukic nu Djurgården. Andrée Jeglertz tar ensam över ansvaret som huvudtränare.

– Jag känner att jag inte har tillfört det som behövs för laget och individernas utveckling och därför väljer jag att säga upp mitt avtal med Djurgården, säger Zoran Lukic till Dif.se.

Delat ledarskap har fungerat väl tidigare för Djurgården, när Sören Åkeby och Zoran Lukic framgångsrikt ledde laget till SM-guld. Den här gången har det dock inte fallit lika väl ut och Djurgården ligger som nästjumbo i tabellen, med bara floppande Örgryte bakom sig.

– Zoran upplever att det har varit svårt med ett delat ledarskap och har inte funnit sig tillrätta i situationen, säger Djurgårdens vd Alf Johansson till Nyheter24.

På vilket sätt har Zoran och Andrée Jeglertz inte gått ihop?

– De har inte haft samma uppfattning om hur vägen framåt ser ut. Och det blir ju så i ett delat ledarskap att antingen finner ni varandra eller så gör ni det inte, lite som i ett äktenskap.

Har ni försökt få honom att stanna?

– Om en person har bestämt sig för att lämna så blir det svårt att övertala honom.

– Zoran känner att han inte får ut det han vill och då väljer han att stiga åt sidan. Och jag delar uppfattningen om att det inte har fungerat.

Djurgårdens omtalade spelmodell, 4-3-3, har varit starkt kritiserad i takt med de uteblivna poängen. När laget hemma mot Häcken övergick till något som liknade 4-4-2 kom genast tre poäng och lite andrum.

Är det spelsystemet som tränarna varit oense om?

– Den dialogen har jag inte varit inblandad i. Vi har ju inte haft någon jättekonflikt, utan man har haft olika uppfattningar om hur man bäst hanterar den uppkomna situationen. Men tabellen ljuger inte, vi har inte gjort någon bra prestation, säger Alf Johansson till Nyheter24.

Zoran Lukic om avhoppet: "Inget fel på spelarna". (Klicka här för att läsa Nyheter24:s intervju med den avgående tränaren för Djurgården.)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ny seger för Duplantis – vann i Ungern

Publicerades: 1 timme sedan

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

Publicerades: 1 timme sedan

"Passionen för sporten som gör att vi står här"

Publicerades: 3 timmar sedan

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Publicerades: 3 timmar sedan

Fyra svenska återbud till friidrotts-EM

Publicerades: idag 14:52

De hoppar för svenska VM-medaljer

Publicerades: idag 14:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.