Europaspel stundar för Helsingborg

Armeniska FC Mika gästar Olympia i UEFA Europa League.


På söndag drar Allsvenskan igång igen. Men i kväll tar Helsingborg emot det armeniska laget, FC Mika, i den första kvalrundan av UEFA Europa League, tidigare känt som UEFA-cupen.

HIF, som inför omstarten ligger på en tredjeplats med endast tre poäng bakom serieledande IFK Göteborg, kommer till matchen med i stort sett hela truppen tillgänglig. Isaac Chansa och Tobias Holmqvist är de enda som dras med skador och lagkaptenen Henrik Larsson har gett klartecken till matchen och kommer att finnas med. Förmodlingen börjar veteranen på bänken och det har ryktats om att Erik Sundin ska få hoppa in i stället för 37-åringen.

Marcus Nilsson, som även han förmodligen kommer att starta i kväll, är laddad inför matchen.

– Det känns bra. De flesta är friska och Henke är tillbaka så det är bra drag i truppen, säger Nilsson till Nyheter24, som menar att Larsson betyder otroligt mycket för laget.

– Det är klart att han spelar roll. Det skulle han ha gjort i vilket lag han än spelar i. Han är en storstjärna och det kommer han alltid vara så länge han spelar.

Hur känns det att ha med honom?

– Det känns jättebra. Han har jättemycket erfarenhet och har spelat i Europa de senate tio åren. Han vet vad det handlar om, så det känns tryggt att ha med honom.

Det är snart avspark – hur känns det?

– Det känns jättekul. Det är de här matcherna man vill spela och det är därför man tränar hårt på försäsongen och komma till de här matcherna.

Trots att det säkerligen inte finns många personer här i Sverige som känner till armeniska FC Mika, så har den 21-årige mittbacken rätt så bra koll på dem.

– Vi vet att de är ett tyst lag som förmodligen kommer att backa hem och satsa på kontringar. Vi ska jobba hårt och ha tempo på bollen och förhoppningsvis så blir det många mål. Vår sportchef har varit där nere och tittat på dem och har haft med en DVD på hur de spelar, så på så sätt har vi koll på dem.

Även Fredrik Svanbäck, som enligt han själv med all sannolikhet kommer att starta från bänken, tycker att det ser bra ut inför matchen.

– Det har sett otroligt bra på träningarna och jag tycker att vi har en bred trupp till förfogande och alla känner sig hundra. Det ser verkligen bra ut inför mötet i kväll, säger Fredrik Svanbäck till Nyheter24.

Avsparken görs klockan 20:45 och förhoppningsvis kan HIF upprepa Europa-succén från 2007.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Messi missade ytterligare match

1 timme sedan

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

igår 23:02
Saudiarabien mot Qatar. Eller Newcastle–Paris Saint-Germain i Champions League. Då vann Alexander Isaks gäng med 4–1 – Newcastles första seger i turneringen sedan 2003.

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

igår 22:02
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

igår 21:46
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

igår 20:20
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.