Lördag 27 Nov
Stockholm

Europaspel stundar för Helsingborg

Armeniska FC Mika gästar Olympia i UEFA Europa League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På söndag drar Allsvenskan igång igen. Men i kväll tar Helsingborg emot det armeniska laget, FC Mika, i den första kvalrundan av UEFA Europa League, tidigare känt som UEFA-cupen.

HIF, som inför omstarten ligger på en tredjeplats med endast tre poäng bakom serieledande IFK Göteborg, kommer till matchen med i stort sett hela truppen tillgänglig. Isaac Chansa och Tobias Holmqvist är de enda som dras med skador och lagkaptenen Henrik Larsson har gett klartecken till matchen och kommer att finnas med. Förmodlingen börjar veteranen på bänken och det har ryktats om att Erik Sundin ska få hoppa in i stället för 37-åringen.

Marcus Nilsson, som även han förmodligen kommer att starta i kväll, är laddad inför matchen.

– Det känns bra. De flesta är friska och Henke är tillbaka så det är bra drag i truppen, säger Nilsson till Nyheter24, som menar att Larsson betyder otroligt mycket för laget.

– Det är klart att han spelar roll. Det skulle han ha gjort i vilket lag han än spelar i. Han är en storstjärna och det kommer han alltid vara så länge han spelar.

Hur känns det att ha med honom?

– Det känns jättebra. Han har jättemycket erfarenhet och har spelat i Europa de senate tio åren. Han vet vad det handlar om, så det känns tryggt att ha med honom.

Det är snart avspark – hur känns det?

– Det känns jättekul. Det är de här matcherna man vill spela och det är därför man tränar hårt på försäsongen och komma till de här matcherna.

Trots att det säkerligen inte finns många personer här i Sverige som känner till armeniska FC Mika, så har den 21-årige mittbacken rätt så bra koll på dem.

– Vi vet att de är ett tyst lag som förmodligen kommer att backa hem och satsa på kontringar. Vi ska jobba hårt och ha tempo på bollen och förhoppningsvis så blir det många mål. Vår sportchef har varit där nere och tittat på dem och har haft med en DVD på hur de spelar, så på så sätt har vi koll på dem.

Även Fredrik Svanbäck, som enligt han själv med all sannolikhet kommer att starta från bänken, tycker att det ser bra ut inför matchen.

– Det har sett otroligt bra på träningarna och jag tycker att vi har en bred trupp till förfogande och alla känner sig hundra. Det ser verkligen bra ut inför mötet i kväll, säger Fredrik Svanbäck till Nyheter24.

Avsparken görs klockan 20:45 och förhoppningsvis kan HIF upprepa Europa-succén från 2007.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela