Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalldusch, Malmö

- 06/07/2009, 21:14 -

Kalmar avgjorde med minuter kvar - Rasmus Elm hjälte.

Malmö mot Kalmar inför vrålande hemmafans.

De vrålade när Figueiredo gjorde 1-0, och när Harbuzi och Molins kom in för spel i andra halvlek. Det krävdes en rödtott från U21-landslaget att få tyst på dem.

Rasmus Elm var till skillnad från U21-kollegorna Harbuzi och Molins med från start och den enda lysande stjärnan i Kalmar. Men som han lyste.

Elm kvitterade först och avgjorde sedan matchen med två kanonskott. Sista målet kom i 90:e minuten från fin distans och med kort ansats.

Inte förtjänt då Malmö haft bäst spel och bäst försvar. Men gör man inte mål vinner man inte. Något Malmö borde ha lärt sig vid det här laget.

Rörigt stundtals från båda lagen på mitten av planen. Bollen stannade kvar i luften länge och tjongades runt. När den togs ned på backen hade Malmö bäst spel men chanserna förvaltade Kalmar bäst.

En indianare från Kalmars yra försvar minuten från slutet kunde ha utjämnat matchen men målvakten hann mirakulöst hem. På den följande hörnan missade sedan Daniel Andersson ett ypperligt nickmålsläge.

Andersson verkade märkbart besviken efteråt.

– Det var inte bra att vi förlorade, sa han med tanke på tabelläget. Nu är det ännu längre upp till toppen.

Rasmus Elm å andra sidan var desto nöjdare.

– Vi sa i halvtid att vi skulle ta hem det här. Och det gör vi.

Elm vilade några dagar efter U21-EM.

– Sen blev jag sugen på spel igen.

Flyttryktena ville Elm inte kommentera efteråt. Men att Kalmar skulle få behålla stjärnan under nästa säsong låter otroligt.

Skrivet av: