Örgryte tog årets tredje poäng

Sen kvittering för Gefle - Nyheter24:s bloggare inledde målskyttet för Örgryte.

Med Marcus Allbäck lårskadad och på läktaren klev istället Nyheter24:s bloggare Björn Anklev fram.

Den forne backen fick gå upp som forward och gjorde 1-0 efter bara tre minuter. Markus Anderbergs passning snett inåt bakåt nådde Anklev och succéstarten för Örgryte var ett faktum.

På ett regnigt Gamla Ullevi tog sedan Gefle över mer och mer efter chocken. Spelet skulle till största delen sedan handla om Gefle matchen igenom.

Trots detta utnyttjade Örgryte chanserna som kom. Fina kontringsanfall med hela laget på språng och kreativt passningsspel. Försvarsmässigt har man fortfarande några luckor att fylla.

Gefles ålderman Hasse Berggren klev av efter knappa halvtimmen efter en smäll mot foten. Jawo och Lanto fick arbeta utan vettig uppbackning. Berggren är en stor kugge i laget som på tio skott inte gjorde ett enda mål under första halvlek. ÖIS noterades för tre skott på mål varav ett gick in.

I andra halvlek utökade ÖIS ledningen efter tio minuter. Markus Anderberg hade en turdag. Först målgivande pass och sedan helt omarkerad nick till 2-0.

Gefles replik kom bara minuten senare genom inhopparen Daniel Westlin. 2-1 och ökat tempo av Gefle.

Kvitteringen till 2-2 kommer med tre ordinarie minuter kvar. Försvaret tappar bort Amadou Jawo som kan fastställa resultatet.

Trots Gefles spelövertag bara ett delat resultat på Gamla Ullevi.

– Vi borde haft tre poäng, menar målskytten Westlin efter matchen.

Örgrytes Anderberg var stolt men inte nöjd efter matchen.

– Bra match. Vi spelar bra men tappar det på slutet.

En stor del av pressen från Örgrytes sida kommer från det faktum att de är just pressade att vinna. Vid 2-0 blir de kanske för nöjda och tror att det är klart. Men bollen är rund och allt kan hända.