Gefle knep alla poäng på Borås Arena

- 09/08/2009, 19:51 -

Yannick Bapupa blev tvåmålsskytt och segerhjälte tillsammans med Jonas Lantto.

Topplaget Elfsborg fick en planenlig inledning av matchen: Ledning efter elva minuter sedan Stefan Ishizaki hur säkert som helst slagit in en straff efter att Daniel Nordmark gjorts ner i straffområdet. Och hela den första halvleken var i allra högsta grad Elfsborgs. Boråsarna byggde upp och skapade en hel del medan Gefle kontrade emellanåt. Några fler mål bjöd dock inte den första halvleken på.

Men i den andra halvlekens inledning är det plötsligt Gefle som är farligast. Redan i 49:e minuten är det kvitterat. Yannick Bapupa väggspelar med Alexander Gerndt och den förstnämnde sätter bollen snyggt i högra krysset. Gefle fortsätter sedan att spela bra och Elfsborg har svårt att skapa farliga chanser.

Efter 65 minuter är det dags igen. Daniel Westlin spelar bollen snett inåt bakåt till Yannick Bapupa. Och Bapupa gör inget misstag utan utökar, med en bredsida, Gefles ledning till 2-1.

Efter Gefles ledningsmål flyttar Elfsborg upp och sätter press, men i stället för en kvittering är det Gefle som utökar ledningen. Jonas Lantto nickar in Gefles tredje mål. Också denna gång står Daniel Westlin för framspelningen.

Elfsborg sätter in en massiv press och reducerar till 2-3 i 87:e minuten genom Stefan Ishizaki som därmed blir tvåmålsskytt.

Någon kvittering kommer dock inte och Gefle chockar genom att bli första lag i årets allsvenska att slå Elfsborg på Borås Arena.

Skrivet av: