Dif på nedflyttningsplats

0-2 mot Örebro innebär att blåränderna nu är halvvägs ner i Superettan.

Fem raka förluster såg efter bara tre minuter ut att bli sex raka. Djurgårdens stabbiga mittbackar – Johannesson/Kuivasto – visade, precis som under hela säsongen så här långt, prov på dålig kommunikation och blint placeringsspel när Örebros Kim Ohlssen revs ner. Solklar straff blev följden, vilken rullades in enkelt av Fredrik Nordback.

Örebro hade fått matchen dit de ville, men till och med då Djurgården var tvungna att satsa framåt var de oförmögna att göra det. Inte en chans av värde skapades och faktum är att Örebro var bra mycket närmare en utökad ledning än tvärtom.

I andra halvlek lyfte Djurgården sitt spel, men även om kvalitén i passningsspelet var avsevärt mycket bättre saknades kvitteringschanser. I stället satte Örebros Per Johansson spiken i kistan med drygt fem minuter kvar.

Efter fint förarbete av Marcus Astvald drog Johansson till direkt och bollen skickades rakt upp i krysset, med djurgårdsmålvakten Dembo Touray som stillastående statist.

I och med att Gais vann med 1-0 över Örgryte ligger nu DIF på nedflyttningsplats och Superettan hägrar.