Öis tog sista chansen - knäckte Malmö

Nu har Örgryte bara åtta poäng upp till nytt kontrakt.


Än är det för tidigt att räkna ut Örgryte. Det visade man inte minst mot ett annat krislag, Malmö FF, på Gamla Ullevi.

Öisarna kämpade ihärdigt och kunde till slut ta säsongens blott andra seger - den första på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 1-0.

– Vi har förtjänat det här under en lång tid, säger Örgrytes målvakt Bengt Andersson i ppv. Äntligen fick vi lite utdelning.

Avgörandet kom redan i den 27:e minuten när Sebastian Johansson med en instickare hittade Alessandro Silva Perreira till höger om straffområdet. Silva Perreira gjorde inget misstag och lyfte läckert in bollen över Dusan Melichárek i Malmömålet.

Trots segern blir Öis kvar som jumbo i Allsvenskan. Men tack vare Gefles 1-0-seger mot Hammarby är det nu bara åtta poäng upp till Gais och nytt kontrakt. Tio omgångar återstår av säsongen 2009/10.

– Vi har inte gett upp hoppet än. I dag tar vi in två poäng på Djurgården och vi tappar inget på Gais, säger den glade veteranmålvakten.

Malmöspelarna verkar däremot redan ha stämplat ut. Förlusten var den andra på raken mot en Göteborgsklubb med begränsade tillgångar och nu ligger skåningarna på tionde plats - endast sex poäng ifrån kvalplatsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!