Häcken fortsätter imponera

Skuggar topplagen efter storseger mot blekt Halmstad.

Årets positiva överraskning i Allsvenskan fortsätter att plocka poäng. Häcken ligger nu på femte plats efter seger mot HalmstadÖrjans Vall. Halmstad å sin sida har allt sämre framtidsutsikter efter att bara ha tagit tre poäng på de senaste sex matcherna.

I den första halvleken var det John Chibuike som låg bakom det mesta i Häckens anfallsspel och två frispelningar från honom ledde till två mål: 1-0 läckert i högra krysset av Paulinho och 2-0 av Jonas Henriksson som rundade HBK-målvakten och rullade in bollen i tom kasse. Tredje målet gjordes i den 39:e minuten av Erik Friberg, denna gång hette framspelaren Paulinho. Halmstad såg redan då uppgivet ut och när Christian Järdler kapade Chibuike tre minuter senare, fick sin andra varning och därmed rött kort, insåg alla att matchen var körd.

Inte blev det bättre för Halmstad i den andra halvleken. I den 54:e minuten sprang sig Jonas Henriksson fri och nickade in Häckens fjärde mål för dagen. Totalt mörker för HBK som nu alltså förlorar två raka matcher med fyra mål mot noll.

Resten av matchen saknade tempo och initiativ och Halmstad gjorde inga riktigt vettiga försök att reducera, samtidigt som Häcken tog det lugnt och såg allmänt avspända ut. Det har de all anledning att göra.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.