IFK demolerade Elfsborg

Göteborgarna tog sig förbi Elfsborg i jakten på guldet efter en makalös 4-0-seger.


Det var mycket som stod på spel när IFK Göteborg tog emot Elfsborg på söndagens stormöte på Gamla Ullevi. Det var därför ingen större överraskning när båda lagen rivstartade matchen.

Med det enorma trycket från läktaren och det jämna samt hårda spelet som utkämpades på planen blev den första halvleken en riktig höjdare.

Men trots hemmastödet för IFK var det ändå Elfsborg som kontrollerade matchen något. IFK hotade förvisso bortalaget vid flera tillfällen med några sylvassa kontringar, men det var boråsarna som skapade de farligaste målchanserna och det var de som var närmast ledningen.

Den första halvleken slutade mållös. Detta trots att båda lagen visat upp bra anfallsinriktad spel.

En rejäl ketchupeffekt

Målen som inte gjordes i den första halvan gjordes i den andra. Förvånansvärt var det dock endast ett lag som fick hål på sin motståndare.

Inför över 18 000 åskådare spräckte Hjalmar Jonsson i den 55:e minuten nollan. Med ett dunderskott från en frispark såg backen till att via stolpen och Ante Covic rygg ge hemmalaget ledningen – en ledning som skulle drygas ut.

För att minuterna därpå var det dags igen. Den här gången serverade en onside-stående Stefan Selakovic elegant Hannes Stiller. Den sistnämnde behövde endast lägga foten till för att trycka in 2-0-målet. Vid det här tillfället hade hemmalaget tagit över matchen helt och hållet.

Men än var det inte över. Sju minuter senare skickade Selakovic en frispark mot straffområdet. Ännu en gång nådde bollen Stiller som med hjälp av huvudet satte spiken i kistan.

När saker och ting inte såg ut att kunna bli värre för gästerna blev det just det – värre. Tobias Hysén slog ytterligare en spik i kistan med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Men fantastisk volleyskott fulländade han IFK:s magiska kväll och spände nävarna inför de sista allsvenska matcherna.

IFK är ny tabelltvåa efter den förkrossande segern, medan Elfsborg tappade mark i jakten på guldet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!