Djurgården krossade Brommapojkarna

Djurgården vann med 4-1 och visar att de inte gett upp hoppet om allsvenskt spel 2010.

Innan matchen hade Djurgården gjort 13 mål på 22 matcher. På söndagen gjorde de fyra på 65 minuter.

Djurgården var det avgjort bättre laget i krisderbyt på Grimsta IP. Men det krävdes en del tur innan de blårandiga kunde göra sitt första mål. I 30:e minuten avlossar Hrvoje Milic ett halvdåligt halvvolleyskott efter en hörna som, lyckligtvis för Djurgården, studsar via en BP-spelare och in i mål bakom en helt ställd Benny Lekström.

Och Dif hade mer flyt, för ovanlighetens skull. I andra halvlekens tredje minut misslyckades Lekström i BP-målet med en utboxning och bollen gick till Christer Youssef som kunde nicka in bollen i öppet mål. Tvåmålsledning för Djurgården för första gången på mycket länge. Och mer skulle det bli. Youssef skickade i den 63:e minuten ett skott som - precis som Milic 1-0-mål - tog på en försvarande BP-spelare och letade sig in i mål utan chans för Lekström. 3-0 och Difsupportrarna tror inte sina ögon.

Minuten därpå fortsätter islossningen.

4-0 kommer genom Dan Burlin och då handlar det bara om skicklighet, inte tur. Burlin tar sig förbi en motståndare med en tvåfotsdribbling och avlossar ett riktigt praktskott som borrar sig in i bortre krysset. Mycket snyggt.

Joakim Runnemo reducerar sen på nick i den 75:e minuten men det påverkar naturligtvis inte matchutgången.

Dif tar sin första bortaseger på ett år (!), sin första trepoängare på tio matcher, går förbi Örgryte i tabellen och åtminstone tillfälligtvis upp på samma poäng som Hammarby, som dock har bättre målskillnad. Brommapojkarna ligger precis ovanför kvalplats men visar dålig form och går en tuff höst till mötes.