Helgs drömmål ger Hammarby hopp

- 04/10/2009, 16:53 -

Bajen tog livsviktig seger på Söderstadion.

Det här var Hammarbys chans att rädda det som räddas kan. Men det såg inte ut att vara särskilt välplanerad räddningsaktion på Söderstadions regntunga matta.

Tränaren Tom Åhlund låg hemma med magsjuka. Innan dess hade han lekt hela havet stormar på Årsta och den nykomponerade elvan såg ut att vara nervsjuk. BP såg piggare ut och exbajaren Pablo Pinones Arce var ett ständigt hot.

Men just innan halvtid fick Simon Helg bollen, avancerade och tryckte till bollen på uppstuds. En riktig pärla som borrade sig in i krysset, ottagbart bakom en annan exbajare - Benny Lekström.

– Det sjöng till i foten och blev en bra visa, säger Helg till PPV i paus.

– Jag tycker att vi är bättre än Hammarby i första halvlek, säger BP:s Richard Henriksson.

Och Simon Helg, som gjorde mål också i förra matchen mot MFF, var bra i andra halvlek. Flera gånger om hotade han med sin snabbhet på kanten.

En annan som var bra var bespottade anfallaren Freddy Söderberg. Han var otroligt nyttig med sitt eviga löpande, störande och nötande. Han visade också prov på fin spelförståelse med ett par passningar.

Hammarby agerade inte som ett bottenlag och höll BP borta från de värsta farligheterna genom att lugnt kontrollera bollen och försvara högt och aggressivt. De var nära att utöka ett par gånger men skärpan i avsluten saknades.

Med segern återtog Bajen sin kvalplats. De har fem poäng upp till BP på säker mark. Samtidigt hotar Djurgården och Örgryte bakom med bara två poäng upp.

– Jag tycker att det var rätt så stabilt. Viktigt med tre poäng. Vi gör inga individuella misstag och håller laget kompakt, håller i bollen längre, säger Hammarbys Andreas Dahl.

– Klart att man kommer att få en extra skjuts till självförtroendet nu.

Skrivet av:

Nästa artikel
AIK:s guldförsvar