Sent Henkemål sänkte Häcken

Henke Larsson avgjorde mot Häcken i en i övrigt trist tillställning på Olympia.

Slarv och stormliknande vindar präglade spelet på Olympia i den första halvleken. Spelkvalitén var genomgående låg och anfallen få. Helsingborg lyckades träffa mål två gånger, Häcken noll, under de första fyrtiofem minuterna. Och det var hemmalaget som satsade mest framåt, men utan att på allvar hota Christoffer Källqvist i Häckenmålet.

Andra halvleken fortsatte som den första - med tämligen dåligt spel och lågt underhållningsvärde. Efter 57 minuter Marcus Lantz drog sin vana trogen på sig en varning och är därmed avstängd i nästa match. Och mer spännande än så blev det inte förr än i den 87:e minuten. Då spelade Rene Makondele in bollen mot Marcus Lantz, som hoppade över så att bollen kom till Henrik Larsson. Och Henke gjorde inget misstag utan satte enkelt bollen bakom Källqvist. 1-0 till Helsingborg. Ett resultat som stod sig tiden ut och för upp Helsingborg till femte plats, på just Häckens bekostnad.