"Vi vill vinna allt, vi ska vinna allt"

Martin Mutumba är säker på sin sak - AIK kommer att ta dubbeln.


Han har gått från en nobody till en av Allsvenskans största profiler.

Efter guldfinalen i söndags chockade Martin Mutumba alla med sin tatuering: "AIK Guld 2LAX9".

I dag vill han bjuda på en ny show - och lovar nytt guld.

– Jag vet att vi kommer vinna. Jag är hundra procent säker, precis som förra gången. Vi är ett bättre lag än Göteborg, bättre på alla positioner, säger han till Eurosport.

– Det kommer bli en otroligt show. Det kommer vara otroligt mycket AIK-fans där och det hade varit en dröm att vinna dubbeln. Vi vill vinna allt, vi ska vinna allt.

I söndags avslöjade 24-åringen att han ofta tittar på sin mobil i halvtid. Den här gången vill ha gå ett steg längre.

– Jag kommer ha den på planen den här gången, svara om någon ringer eller messar, ha ha, säger Mutumba och utvecklar hur det egentligen tas emot av tränaren Micke Stahre:

– Det var inte så att jag satt och messade när Micke pratade precis. Jag kollade den på toaletten, såg vad polarna hade skrivit. De har ett helt annat perspektiv än vad jag har, ser saker som inte jag gör. Micke säger "Martin, du får göra din grej så länge du sköter dig" och jag gillar att bryta regler lite grann. Eller inte bryta, men utmana dem, säger han till

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.