Mutumba: "Om ett halvår spelar jag i landslaget"

AIK-stjärnan säker på landslagsplats.


Allsvenskans nye kelgris Martin Mutumba tror att Erik Hamrén som ny förbundskapten kommer att ge honom en plats i seniorlandslaget.

AIK-stjärnan berättar nu om sina tankar kring landslaget i framtiden.

Och han är tydlig gällande när han gör landslagsdebut.

–Jag vet att jag kommer att spela i landslaget om sex månader, säger Martin Mutumba och fortsätter:

– Jag tror verkligen på att jag kommer att ha en landslagsplats i EM-kvalet och det här är verkligen ingen grej jag säger för att vara rolig och hjälpa er i media med rubriker.

På frågan på hur han skulle passa in i landslaget säger han:

– Bra, därför att det inte finns någon som mig i Sverige. Jag kan spela både forward och yttermittfältare. Och så skjuter jag lika bra med båda fötterna, säger han innan han fortsätter:

– Titta på en sådan som Emir Bajrami - och inget ont om honom - men han kan som exempel bara spela som yttermittfältare, säger han till fotbolldirekt.com.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.