Häcken i väntans tider

Det drar ut på tiden, men Häckens hemmaarena Rambergsvallen är i behov av en upprusning. Kanske kan klubben tvingas att byta hemmaarena tillfälligt.


En privat entreprenör har tidigare meddelat att han är villig att bygga om Rambergsvallen för en billig penning, men det är inte det enda alternativet. Kanske kan kommunen gå in med pengar, men klubbdirektören Dennis Andersson vill inte uttala sig om det.

- Vi känner en trygghet, båda parter vill samma sak, Rambergsvallen kommer att rustas upp. Det är skarpt läge, och bara en fråga om hur snabbt det går. Men vi måste vänta på att kommunen ska välja väg, säger Andersson till Sportsday.se.

På idrotts- och föreningsförvaltningen ska man ta upp frågan i januari, det börjar där. Sedan ska frågan lyftas på högre nivå. Och man avvaktar till dess.

Det kan bli start av en ombyggnad under sommaren 2010, då väntas spel på Valhalla eller Ullevi. Enligt Sportsday är det dock troligare att bygget kommer igång efter säsongen, och att allt står klart till 2011.

- Det är målsättningen. När man sitter i en sådan här sak vill man alltid att det ska hända med en gång. Men man måste ha respekt för de kommunala processerna, säger Andersson.

Från Wikipedia: Rambergsvallen är en fotbolls- och friidrottsanläggning i stadsdelen Lundby, på Hisingen i Göteborg. Publikkapaciteten är 8 480 personer. Rambergsvallen är BK Häckens hemmaplan i fotboll för herrar.

Anläggningen uppfördes som statskommunalt reservarbete och invigdes den 18 augusti 1935.

Utredning pågår om att ta bort löparbanorna och bygga om arenan till en fotbollsarena enligt allsvensk standard.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!