Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avslag för Helsingborg

- 17/12/2009, 16:58 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson fick ingen dispens. Nu måste han gå tränarutbildningen om han ska fortsätta vara verksam i klubben.

I veckan kom det fram att Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson saknar tränarutbildning. HIF har ansökt hos Svenska fotbollförbundet om en validering av tränarens meriter, så att det skulle motsvara en steg två-utbildning. Men nu har man fått avslag.

- Förbundsstyrelsen har avslagit den. Det finns en konvetion i Uefa om utbildningar och den godtar inte sådana här valideringar. Så det är väl egentligen inget konstigt med det, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Fotbollskanalen.

Carlsson får inte leda Helsingborg i Europa just nu, inte så länge han saknar tränarutbildningen. Från och med 2011 gäller samma regel i allsvenskan. Nu lär det bli skolbänken för Karlsson.

- Jag kan inte säga exakt vad som kommer att hända, men jag gissar att Conny får gå stegen i den ordning som förbundet kräver.

Myllenberg vill inte uttala sig om det här kan påverka tränarens framtid i klubben, kanske eftersom det inte är hans beslut att ta.

- Det är en fråga som styrelsen äger, det är de som rekryterat managern och det är de som bestämmer vad gäller att anställa och avskeda manager och klubbdirektör.