1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Avslag för Helsingborg

Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson fick ingen dispens. Nu måste han gå tränarutbildningen om han ska fortsätta vara verksam i klubben.


I veckan kom det fram att Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson saknar tränarutbildning. HIF har ansökt hos Svenska fotbollförbundet om en validering av tränarens meriter, så att det skulle motsvara en steg två-utbildning. Men nu har man fått avslag.

- Förbundsstyrelsen har avslagit den. Det finns en konvetion i Uefa om utbildningar och den godtar inte sådana här valideringar. Så det är väl egentligen inget konstigt med det, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Fotbollskanalen.

Carlsson får inte leda Helsingborg i Europa just nu, inte så länge han saknar tränarutbildningen. Från och med 2011 gäller samma regel i allsvenskan. Nu lär det bli skolbänken för Karlsson.

- Jag kan inte säga exakt vad som kommer att hända, men jag gissar att Conny får gå stegen i den ordning som förbundet kräver.

Myllenberg vill inte uttala sig om det här kan påverka tränarens framtid i klubben, kanske eftersom det inte är hans beslut att ta.

- Det är en fråga som styrelsen äger, det är de som rekryterat managern och det är de som bestämmer vad gäller att anställa och avskeda manager och klubbdirektör.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.