Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henke Larsson kastar om tevetablå

- 17/12/2009, 12:45 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Efter att Henrik Larsson blivit klar som tränare i Landskrona fick TV4 agera snabbt. Spelschemat och tevetablån ändrades på ett par dagar.

Det väcktes förstås stor uppmärksamhet kring nyheten att Henrik Larsson kommande säsong tränar Landskrona BoIS i Superettan. Nyfikenheten är så stor att TV4, som sänder från Superettan, fick ändra i sin tablå illa kvickt.

TV4 ska satsa hårdare på Sveriges näst högsta serie och istället för mötet Norrköping-Öster ska Landskrona-Degerfors istället vara huvudmatch i Tipslördag den 10 april.

- Det är väl inte helt oväntat. Jag förstår att vi blivit lite hetare med Henke som tränare och i morse fick jag beskedet om att vår premiär är flyttad, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad.

Innan var intresset inte så stort, förra säsongen visades bara en enda match med BoIS. Dock så berodde det på problem med att sända från deras hemmaarena.

- Vi har inte byggt om nåt, men nu går det tydligen bra ändå, konstaterar Mats Aronsson.

Enligt den nuvarande tablån ska ytterligare tre matcher med BoIS sändas. Men det kan bli ännu fler.

Premiären ÄFF–Hammarby ligger dock kvar och Helsingborgs Dagblad kan konstatera att Hammarby finns med i tevesändningar från nio av de tio första omgångarna.

TV4 kommer att sända uppemot 60 matcher från Superettan samt ett gäng allsvenska matcher.