1 av 3
2 av 3
3 av 3

Henke Larsson kastar om tevetablå

Efter att Henrik Larsson blivit klar som tränare i Landskrona fick TV4 agera snabbt. Spelschemat och tevetablån ändrades på ett par dagar.


Det väcktes förstås stor uppmärksamhet kring nyheten att Henrik Larsson kommande säsong tränar Landskrona BoIS i Superettan. Nyfikenheten är så stor att TV4, som sänder från Superettan, fick ändra i sin tablå illa kvickt.

TV4 ska satsa hårdare på Sveriges näst högsta serie och istället för mötet Norrköping-Öster ska Landskrona-Degerfors istället vara huvudmatch i Tipslördag den 10 april.

- Det är väl inte helt oväntat. Jag förstår att vi blivit lite hetare med Henke som tränare och i morse fick jag beskedet om att vår premiär är flyttad, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad.

Innan var intresset inte så stort, förra säsongen visades bara en enda match med BoIS. Dock så berodde det på problem med att sända från deras hemmaarena.

- Vi har inte byggt om nåt, men nu går det tydligen bra ändå, konstaterar Mats Aronsson.

Enligt den nuvarande tablån ska ytterligare tre matcher med BoIS sändas. Men det kan bli ännu fler.

Premiären ÄFF–Hammarby ligger dock kvar och Helsingborgs Dagblad kan konstatera att Hammarby finns med i tevesändningar från nio av de tio första omgångarna.

TV4 kommer att sända uppemot 60 matcher från Superettan samt ett gäng allsvenska matcher.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.