AIK räknar iskallt med Maanoja

AIK:s skadade målvakt Tomi Maanoja kommer att köra med resten av laget då försäsongen tar vid. Det berättar Björn Wesström för Nyheter24.


Redan tidigt i våras, under försäsongen, åkte AIK:s finske målvakt Tomi Maanoja på ett elakt benbrott och fick se hela säsongen från läktarplats. Det har varit tyst kring den landslagsmetiterade målvakten en tid, men han är snart tillbaka.

- Det är under kontroll, han är där vi hade beräknat att han skulle vara, berättar sportchefen Björn Wesström på fredagskvällen.

Wesström berättar att Maanoja och den blodförgiftade mittfältaren Kevin Walker tränat i december, men på egen hand och inte med laget. När försäsongen börjar den fjärde januari kommer dock Maanoja att vara med i den kollektiva träningen.

- Vi räknar med honom. Sedan är det ju alltid så att det finns faktorer som följdskador, men det är inget som talar för det i dag, säger Wesström till Nyheter24.

Som alternativ till finnen har man Nicklas Bergh. Målvaktstränaren Lee Baxter håller sig i bra form och har fått agera backup i AIK, och man har även haft med Niklas Rönn från samarbetsklubben Akropolis på träningarna under 2LAX9.

Om det blir Baxter eller Rönn som kommer att bli tredjemålvakt under säsongen då guldet ska försvaras är ännu så länge oklart.

- Det kan jag inte svara på i dagsläget, avslutar sportchefen.

Nyheter24 försökte även att få tag på Maanoja själv, dock utan framgång. Wesström sade sig tro att han är hemma i Finland under julledigheten.

I år vaktades AIK:s mål av duktige Daniel Örlund som dock försvunnit till Erik Hamrén sedan kontraktet gått ut.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!