1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Lorentzon är redo för AIK

Assyriskas Martin Lorentzon ska ersätta den landslagsmeriterade Markus Jonsson i mästarklubben AIK. ”Jag känner mig redo”, säger han till Nyheter24.


Högerbacken Markus Jonsson, 28, har en tid varit på väg bort från AIK eftersom hans kontrakt går ut, det pratas om England och Norge. På väg in är istället Assyriskas Martin Lorentzon. Från toppen av Superettan till svenska mästarna.

- Jag kan bara gå in och köra mitt race, men jag känner mig redo. Jag har dock inte så bra koll på laget än eftersom jag inte börjat träna med dem än, säger den 25-årige Lorentzon.

Han är dock ganska lugn, menar att han mött bra spelare tidigare i Superettan, och allsvenska lag i Svenska cupen och senast i kvalet mot Djurgården.

- Det är klart att det nog är skillnad i tempo och så, men det behöver inte vara så stor skillnad.

AIK har en mästartitel att försvara och ska spela i Europa. Men framför allt har de en stor och krävande publik, vilket dock inte är något nytt för försvararen.

- Jag har spelat inför fanatiska fans även i Assyriska. Man kan bara gå in och göra sitt bästa, säger han lugnt till Nyheter24.

En som kan tänkas utmana om högerbacksplatsen är Walid Atta, som vi utan framgång försökte att nå i dag, eller kanske Kenny Pavey.

- De har nog flera alternativ, man kan ju alltid flytta ner mittfältare och så, funderar Lorentzon.

Ovan nämnda Jonsson var en pålitlig straffskytt i AIK. Den rollen har dock Lorentzon inga tankar på att ta över.

- Jag brukar inte skjuta straffar. Nej, det får nog någon annan göra, haha.

Även om han fotbollsmässigt lämnar Södertälje för Solna och träningsanläggningen på Karlberg blir han kvar i Kringelstaden. I alla fall till att börja med, eftersom Lorentzon har barn på dagis där.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!