Walid Atta ska kriga om en plats i AIK

Försvararen Walid Atta var aktuell för Trelleborg och utländska klubbar. Men nu blir han kvar i AIK. ”Jag stannar i Sveriges bästa klubb”, säger han till Nyheter24.


Walid Atta gjorde bara fyra allsvenska matcher från start under guldåret 2009. I måndags besökte han Trelleborgs FF som är i behov av en mittback, men Nyheter24 kan avslöja attt det inte blir en flytt från de svenska mästarna.

- Nej, jag hade ett möte med Björn Wesström och Micke Stahre i dag, de vill att jag stannar och ingår i planerna för 2010. Då är det inget snack om saken, jag blir kvar och krigar om en plats, finns inget annat just nu, säger Walid till Nyheter24.

- Jag har varit både i Sverige och utomlands och besökt klubbar... Men jag stannar kvar i Sveriges bästa klubb, tillägger 23-åringen.

Det har varit svårt att peta Per Karlsson och Jos Hooiveld, även om Walid även kan spela på högerbacksplatsen. Oavsett vad är han nöjd med sitt beslut.

- Jag trivs fantastiskt bra i klubben och jag ska göra allt för att hjälpa AIK till fler framgångar.

Han avslöjar att Trelleborg kom med ett konkret bud till AIK. Walid tackade först nej, men gick med på att åka ner och träffa tränaren Tom Prahl.

Till 2010 får AIK in högerbacken Martin Lorentzon från Assyriska. Dessutom spekulerats det kring om den landslagsmeriterade Markus Jonsson blir kvar i klubben eller inte, men det verkar mer ovisst när Atta stannar.

Walid Atta har kontrakt med svenska mästarna i ytterligare ett år.

 

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.