1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Rydström: Vi får inte tvivla

Kalmar FF har tagit en poäng på de två inledande matcherna i allsvenskan. Nu är det upp till bevis mot Elfsborg i nästa omgång. ”Vi får inte tvivla på det vi är bra på”, säger Henrik Rydström.


I fjol blev det ingen vinst förrän i den sjätte omgången och i år har det inte sett mycket ljusare ut för Kalmar. 0-3 mot Göteborg blev till 1-1 mot Trelleborg på Vångavallen i går.

– I vissa sekvenser så trillar vi ner för djupt. När vi inte gör det, så är det då vi är ett bra lag, men nu vill vi ha segrar, säger Henrik Rydström till Fotbollsverige.se.

– Upp till bevis mot Elfsborg i nästa match. Vi får inte tvivla på det vi är bra på, fortsätter lagkaptenen.

Wastå: ”Vill inte ta fighten”

Kalmar-målvakten Peter Wastå hade inget att skylla på efter söndagens poängtapp och poängterade att lagets passivitet var den främsta orsaken till uteblivna tre poäng.

– Helt okej första halvlek. Sedan blir vi alldeles för passiva i den andra och det känns som om vi inte vill ta fighten. Jensen får nicka helt ostört vid målet. Vi ska åtminstone störa honom i ett sådant läge, säger han.

– Vi får analysera varje match för sig. Bara att slicka såren och träna vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.