1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

AIK lånar ut Jagne till ”Giffarna”

På tisdagen blev det klart att AIK lånar ut anfallaren och speedkulan Saihou ”CH” Jagne till GIF Sundsvall i Superettan. ”Han behöver speltid för att komma i form för att konkurrera på allvar”, säger sportchefen Björn Wesström.


AIK och anfallaren Saihou ”CH” Jagne går skilda vägar, om än tillfälligt. I dag meddelar klubben på sin hemsida att 23-åringen lånas ut till GIF Sundsvall i superettan.

- ”CH” har varit utan kontinuerlig matchning under en längre period, han behöver speltid för att komma i form för att konkurrera på allvar. Det är en bra uppgörelse som har tre parter där alla har uppsidor, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

GIF Sundsvall spelade allsvenskt 2008 men kom på femte plats i superettan i fjol. Laget leds av Sören ”Snuffe” Åkeby och man inleder hemma mot IK Brage den 13 april.

Lånet av AIK:s snabbe anfallare sträcker sig till och med den 30 juni i sommar.

- Saihou kommer till oss på lån till och med sista juni och kommer därmed att vara tillgänglig för att spela upp till 13 matcher för GIF Sundsvall under låneperioden. Det finns även en option om en övergång med i bilden. Vi var tidigare en forward kort och är nu mycket nöjda över den överenskommelse vi enats om med AIK, säger sportchefen Cain Dotson på "Giffarnas" sida.

- Vi får in en ung spelare med stor potential. Han är en spelartyp som passar in bra hos oss med sin snabbhet och målfarlighet, säger Sören Åkeby om nyförvärvet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!