Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maanoja om kritiken: "Tillhör jobbet"

- 06/05/2010, 15:54 -

Bildbyrån

Tomi Maanoja har fått motta tuff kritik den senaste tiden, men det är inget som berör honom.- Det får man ta, det tillhör jobbet, säger finländaren.

GÖTEBORG. På torsdagskvällen tar sig AIK an GöteborgGamla Ullevi och i fokus är finländske målvakten Tomi Maanoja, som inte direkt rosat marknaden på sistone.

Maanoja har på ett sätt blivit symbolen för AIK:s fiaskoinledning, men han försöker trots det ignorera den tunga kritiken.

- Det får man ta, det tillhör jobbet. Man måste få säga vad man tycker, bara vi gör det bästa tillsammans när det blir match, säger Maanoja till Eurosport.

- Men jag har inte upplevt den så mycket faktiskt, jag läser inte tidningarna, det gör jag aldrig. Det är mest kompisar som hört av sig och så frågar ni journalister.

Det är dock inte bara Maanoja som det snackas om inför krismötet. Även den usla gräsmattan på Gamla Ullevi har fått stor uppmärksamhet, och AIK-målvakten menar att det kommer påverka hans spel.

- Det var någon som sa att den var dubbelt så dålig som Råsunda var i början. Det är svårt förstås som målvakt, spelet blir annorlunda, särskilt med fötterna. Men det är som det är. Det är det här vi får betalt för, förklarar han.