Bangura får den tiden han behöver efter tragedin.
1 av 2
Bangura får den tiden han behöver efter tragedin. - Foto: JanErik Henriksson/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Conny Sillén/SCANPIX

”Bangura får den tid han behöver”

AIK tänker inte stressa tillbaka stjärnskottet.


Banguras väg till Allsvenskan

Mohamed Bangura inledde sin fotbollskarriär i FC Kallon i Sierra Leone. Tidigare i år lånades han ut till IFK Värnamo där den förre landslagsspelaren Jonas Thern är tränare. Anfallaren imponerade och gjorde tolv mål på 13 matcher.

Flera lag var intresserade av 21-åringen – men till slut blev det AIK som snappade upp honom.

STOCKHOLM. Mohamed Bangura, 21, har gjort stor succé i AIK efter ankomsten från division ett-laget IFK Värnamo i somras. Anfallaren missade gårdagens derby på grund av en familjetragedi. När 21-åringens hustru skulle föda parets barn tillkom komplikationer som gjorde att man inte kunde rädda barnet.

Solnaklubben, som befinner sig på kvalplats, kommer inte att stressa tillbaka sin stjärna.

– Det är svårt att veta hur lång tid det tar. Det kan komma att gå upp och ner. Han kommer att få den tid han behöver. Vi tänker inte hasta fram något beslut. Grejen är att det kommer ett landslagsuppehåll nu vilket är väldigt lägligt, säger klubbens sportchef Jens Andersson till Eurosport.

Nyheter24:s Allsvenska bloggare Simon Leppemäki skickar en hälsning till stjärnskottet.

Det var tungt för AIK att inte Bangura kunde delta i derbyt. Men det är självklart mycket tyngre för Bangura själv. Men om vi ska återgå till det rent sportsliga och bara nöja oss med att ägna en tanke åt Bangura och hans fru, så kan vi konstatera att Bangura inte kommer ”vara sig själv” på planen under de matcher som är kvar.”, skriver han i sin blogg.

Banguras första mål i AIK

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!