Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandalspelaren stängs av – efter hot från sponsorn

Johnson i blåsväder igen.
1 av 2

Johnson i blåsväder igen.

BILDBYRÅN

Stängs av i bottenstriden.
2 av 2

Stängs av i bottenstriden.

BILDBYRÅN

Sport | 13/10/2010 17:47

AIK  har valt att stänga av Dulee Johnson efter att storsponsorn hotat med att hoppa av.

STOCKHOLM. Tidigare i dag kom det fram att mittfältaren Dulee Johnson i Stockholmsklubben AIK blivit anhållen för våldtäkt. Incidenten ska ha ägt rum på en nattklubb i maj.

AIK:s storsponsor blev rejält irriterade över att 25-åringen sitter anhållen och krävde därför att de regerande mästarna stänger av honom.

– Vi kräver att han ska plockas bort från laget. Det har vi framfört till klubben och de har full förståelse för det, säger vd:n på företaget till Expressen och fortsätter:

– Vi fick reda på det genom supportrar som kontaktade oss. Vi har även hört det från klubben men supportrarna hann före.

Nu har de fått igenom sitt krav och det är klart att Dulee Johnson blir avstängd. För inte så länge sedan blev han friad för just en våldtäkt.

AIK Fotboll stänger tills vidare av mittfältaren Dulee Johnson. Vi återkommer när det finns något ytterligare att meddela i ärendet”, skriver klubben kort i pressmeddelandet.

Det kommer att hållas ett möte i morgon som bland annat rör spelaren. Om företaget hoppar av skulle krisklubben förlora många miljoner.

– Det skulle påverka rejält. Skulle vi dra oss ur så tror jag att flera andra kommer att göra det också, avslutar vd:n.

"Jag brukar inte köpa allt som kvällspressen skriver men han kan inte vara oskyldig om och om och om igen.", skriver Nyheter24:s AIK-bloggare Jocke Hall i sin blogg om händelsen.

Dulee Johnsons första intervju efter återkomsten till AIK: