Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elitföreningarna öppet kritiska mot SvFF

1 av 1

Bertil Ericson / SCANPIX

Sport | 16/10/2010 12:36

Svensk elitfotboll har skapat en 67 sidor lång utredning där klubbarna slår fast att de vill ha mindre inflytande från Svenska Fotbollförbundet.

MALMÖ. Svensk Elitfotboll vill förminska Svenska Fotbollförbundets inflytande inom den svenska toppfotbollen. Under lördagens konferens i Upplands Väsby lade intresseorganisationen fram en 67 sidor lång rapport, där de riktar öppen kritik mot SvFF och ställer upp en hel del krav.

SEF vill att allsvenskan och superettan ska bli mer fristående från SvFF då elitföreningarna anser att förbundet inte lyckats med de ekonomiska aspekterna av elitfotbollen under de senaste decennierna.

"Elitfotbollen verkar i dag under beslut fattade av människor som inte har tid och erfarenhet eller i värsta fall inte fokus på elit-fotbollen.” skriver SEF-föreningarna i sin 67 sidor långa rapport.

Samtidigt hävdar SEF att de inte vill driva en öppen konflikt mot förbundet, dessutom menar SEF att de inte nödvändigtvis vill ha makt - bara större inflytande över allsvenskan och superettan.

Utöver sina åtgärdspunkter är SEF kritiska mot hur SvFF styrt den svenska elitfotbollen och att Sverige "tappat i konkurrenskraft gentemot många andra europeiska länder under de senaste 20 åren."

Svensk Elitfotboll anordnar en konferens under dagen i Upplands Väsby.