Strikern har blivit otroligt viktig för laget.
1 av 3
Strikern har blivit otroligt viktig för laget. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Fem mål har lyckats stänka in.
2 av 3
Fem mål har lyckats stänka in. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Mohamed Bangura skjuter AIK till ytterligare en säsonng i Allsvenskan.
3 av 3
Mohamed Bangura skjuter AIK till ytterligare en säsonng i Allsvenskan. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

"Bangura räddar AIK från nedflyttning"

Farligt nära nedflyttnigsstrecket. Men oroa inte, AIK blir kvar i Allsvenskan.


Mohamed Banguras tid i AIK

Anfallaren krisvärvades från samarbetsklubben IFK Värnamo mitt under säsongen. Och vilken värvning han skulle visa sig vara! På endast tio matcher har han lyckats stänka in fem mål och blivit en av lagets allra viktigaste spelare.

Mohamed Bangura har dock drabbats av en tragedi. Komplikationer tillstötte när 21-åringen och hans fru skulle få sitt första barn, vars liv inte gick att rädda.

För ett tag sedan var han dock tillbaka på planen - och tackade för fansens och klubbledningens stöd genom att avgöra drabbningen med Gefle med 2-0-målet.

I söndags gjorde han ett av målen och spelade fram till det andra när Elfsborg besegrades. Därmed klarade sig kvar i allsvenskan.

SOLNA. Med endast tre omgångar kvar av säsongen verkar det som att AIK kommer att hålla sig kvar i Allsvenskan även till nästa år.

Mycket kan förvisso fortfarande hända och det är enbart målskillnad som separerar Solnaklubben från säker mark och en kvalplats. Med en viss spelare i anfallet bör de regerande mästarna dock kunna undvika det allra värsta.

"Bangura räddar AIK från nedflyttning. Utan den Jonas Thern-skolade Bangura hade AIK haft en mycket tyngre säsongsavslutning framför sig. Nu finns goda möjligheter att slippa kvala", skriver Simon Leppämki på sin Allsvenskan-blogg.

Mohamed Bangura var tillbaka på planen i söndags efter tragedin som drabbade honom och hans hustru inför Stockholmsderbyt mot Djurgården, då paret tillstötte komplikationer i samband med att deras första barn skulle födas.

Svårt att behålla anfallaren

Leppämäki är dock knappast den ende som tror att det blir tack vare Bangura som AIK undkommer nedflyttning. Fansen är mycket väl medvetna om hur viktig Sierra Leone-strikern är - och vet även att det kommer att bli svårt att behålla honom.

"Kommer inte vara förvånad om vi om ett år står där med en jättetalang mindre och sju miljoner på banken", skriver nicken PAL GnagarForum.se.

Bangura gör sitt första mål i AIK

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.