Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Bangura räddar AIK från nedflyttning"

Strikern har blivit otroligt viktig för laget.
1 av 3

Strikern har blivit otroligt viktig för laget.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Fem mål har lyckats stänka in.
2 av 3

Fem mål har lyckats stänka in.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Mohamed Bangura skjuter AIK till ytterligare en säsonng i Allsvenskan.
3 av 3

Mohamed Bangura skjuter AIK till ytterligare en säsonng i Allsvenskan.

ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Sport | 19/10/2010 13:39

Farligt nära nedflyttnigsstrecket. Men oroa inte, AIK blir kvar i Allsvenskan.

SOLNA. Med endast tre omgångar kvar av säsongen verkar det som att AIK kommer att hålla sig kvar i Allsvenskan även till nästa år.

Mycket kan förvisso fortfarande hända och det är enbart målskillnad som separerar Solnaklubben från säker mark och en kvalplats. Med en viss spelare i anfallet bör de regerande mästarna dock kunna undvika det allra värsta.

"Bangura räddar AIK från nedflyttning. Utan den Jonas Thern-skolade Bangura hade AIK haft en mycket tyngre säsongsavslutning framför sig. Nu finns goda möjligheter att slippa kvala", skriver Simon Leppämki på sin Allsvenskan-blogg.

Mohamed Bangura var tillbaka på planen i söndags efter tragedin som drabbade honom och hans hustru inför Stockholmsderbyt mot Djurgården, då paret tillstötte komplikationer i samband med att deras första barn skulle födas.

Svårt att behålla anfallaren

Leppämäki är dock knappast den ende som tror att det blir tack vare Bangura som AIK undkommer nedflyttning. Fansen är mycket väl medvetna om hur viktig Sierra Leone-strikern är - och vet även att det kommer att bli svårt att behålla honom.

"Kommer inte vara förvånad om vi om ett år står där med en jättetalang mindre och sju miljoner på banken", skriver nicken PAL GnagarForum.se.

Bangura gör sitt första mål i AIK