1 av 2
- Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Hade fått det tufft utan stjärnskottet.
2 av 2
Hade fått det tufft utan stjärnskottet. - Foto: BILDBYRÅN

”AIK hade inte klarat det utan Bangura”

Krisklubben blir kvar i allsvenskan – det kan man tacka Mohamed Bangura för.


Mohamed Banguras tid i AIK

Anfallaren krisvärvades från samarbetsklubben IFK Värnamo mitt under säsongen. Och vilken värvning han skulle visa sig vara! På endast tio matcher har han lyckats stänka in fem mål och blivit en av lagets allra viktigaste spelare.

Mohamed Bangura har dock drabbats av en tragedi. Komplikationer tillstötte när 21-åringen och hans fru skulle få sitt första barn, vars liv inte gick att rädda.

För ett tag sedan var han dock tillbaka på planen - och tackade för fansens och klubbledningens stöd genom att avgöra drabbningen med Gefle med 2-0-målet.

I söndags gjorde han ett av målen och spelade fram till det andra när Elfsborg besegrades. Därmed klarade sig kvar i allsvenskan.

STOCKHOLM. Solnaklubben behövde en seger mot Elfsborg för spela i allsvenskan nästa säsong – och det fick man. Mohamed Bangura, 21, som kom från IFK Värnamo i somras, gjorde ett mål och spelade fram till det andra.

Nyheter24:s allsvenska bloggare Simon Leppämäki tror inte att fjolårets mästare hade klarat sig kvar om inte 21-åringen hade varit i laget.

”Och ni får ursäkta mig för att jag upprepar samma sak gång efter gång. MEN. AIK hade inte klarat sig kvar utan Mohamed Bangura. Sällan har det varit så tydligt att ett lag står och faller med en enskild spelare. Eller som i detta fall: en enskild spelare bär hela laget på sina axlar. I dag var det återigen Bangura som låg bakom segern. Båda målen kom dock med god hjälp av svaga Elfsborgsinsatser.”, skriver han i sin blogg.

Vad kan man göra för att få Bangura att stanna? Stannar han så kommer hans värde att öka kraftigt under nästa säsong. Fortsätter han att dominera så bör AIK kunna få en ”Marcus Berg-summa” för anfallaren under sommarfönstret”.

Supportrarna är oroade över att de kommer tappa sin nya kelgris i januari efter hösten som han har gjort.

Jag är så jävla rädd för att han säljs för kaffepengar i vinter eller i sommar efter en grym säsong.Det vore så typiskt styrelsen, fortsätter han som i år nästa säsong är han värd 40-50 miljoner och förhandlarna i IFK(Göteborg) och MFF skulle lätt kunna få det för honom”, skriver signaturen DanielTjernstrom på AIK-forum.

Banguras första mål i AIK-tröjan

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.