”AIK hade inte klarat det utan Bangura”

- 01/11/2010, 12:35 -
1 av 2

Leif R Jansson/SCANPIX

Hade fått det tufft utan stjärnskottet.
2 av 2

Hade fått det tufft utan stjärnskottet.

BILDBYRÅN

Krisklubben blir kvar i allsvenskan – det kan man tacka Mohamed Bangura för.

STOCKHOLM. Solnaklubben behövde en seger mot Elfsborg för spela i allsvenskan nästa säsong – och det fick man. Mohamed Bangura, 21, som kom från IFK Värnamo i somras, gjorde ett mål och spelade fram till det andra.

Nyheter24:s allsvenska bloggare Simon Leppämäki tror inte att fjolårets mästare hade klarat sig kvar om inte 21-åringen hade varit i laget.

”Och ni får ursäkta mig för att jag upprepar samma sak gång efter gång. MEN. AIK hade inte klarat sig kvar utan Mohamed Bangura. Sällan har det varit så tydligt att ett lag står och faller med en enskild spelare. Eller som i detta fall: en enskild spelare bär hela laget på sina axlar. I dag var det återigen Bangura som låg bakom segern. Båda målen kom dock med god hjälp av svaga Elfsborgsinsatser.”, skriver han i sin blogg.

Vad kan man göra för att få Bangura att stanna? Stannar han så kommer hans värde att öka kraftigt under nästa säsong. Fortsätter han att dominera så bör AIK kunna få en ”Marcus Berg-summa” för anfallaren under sommarfönstret”.

Supportrarna är oroade över att de kommer tappa sin nya kelgris i januari efter hösten som han har gjort.

Jag är så jävla rädd för att han säljs för kaffepengar i vinter eller i sommar efter en grym säsong.Det vore så typiskt styrelsen, fortsätter han som i år nästa säsong är han värd 40-50 miljoner och förhandlarna i IFK(Göteborg) och MFF skulle lätt kunna få det för honom”, skriver signaturen DanielTjernstrom på AIK-forum.

Banguras första mål i AIK-tröjan