Stor kris i AIK – kan gå i konkurs

- 16/11/2010, 10:43 -
Tungt för både AIK och Kenny Pavey.

Tungt för både AIK och Kenny Pavey.

Conny Sillén/SCANPIX

Solnaklubben riskerar att gå i konkurs om det inte pumpas in nya miljoner i föreningen.

STOCKHOLM. Under måndagskvällen kallade klubbens huvudägare, AIK FF, till ett extrainsatt medlemsmöte. Dagens Nyheter rapporterar att bolagsstyrelsen vill sälja andelar i spelare och dessutom ta ett beslut om det krävs nyemission. Något som kommer att avgöras på morgondagens extra bolagsstämma.

Klubbens egna kapital har gått back 7,7 miljoner kronor trots att de har sålt flera spelare under säsongen. Om det inte pumpas in nya miljoner kommer de att visa upp ett mycket kraftigt negativt kapital.

På mötet kom det även fram att storstjärnan Mohamed Bangura, som ägs helt av AIK Fotboll, inte ska ingå i någon transferkorg.

Det som ställer till det extra mycket är att Solna-klubben har tappat åtta miljoner kronor på grund av publiktappet.

– Vi kommer att få lägga en väldigt tuff budget för sporten. Det är ju framför allt sporten som har kostat pengar för oss, har ekonomichefen Owe Lundqvist tidigare sagt till TT.

Supportarna är är nöjda med att det är på rätt väg – men rädda att de återigen kan hamna i den här situationen.

”Jag vill dock höja ett varningens finger, det är inte över än. Det är en lång väg kvar. Dels vet vi inte än hur nomineringskommiténs förslag till ny bolagsstyrelse ser ut, dels måste vi ta oss ur den svåra ekonomiska knipa vi sitter i och dels måste vi fortsätta agera för att inte återigen hamna i en liknande situation”, skriver Nuff Said på Gnagarforum.