1 av 2
- Foto: Patric Söderström/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Patric Söderström/SCANPIX

Förlänger - men Flavio lämnar AIK

Presenterad för det brasilianska division 2-laget Sao Caetano. Men har även förlängt kontraktet.


SOLNA. Tiden i kalla Sverige blev ingen succé för brasilianaren Antonio Flavio. I stället har den 24-årige spelaren bestämt sig för att vända hem - och passar samtidigt på att göra den förbjudna flytten.

Mittfältaren presenterades under lördagen, tillsammans med två andra spelare, för Sao Caetano som håller hus i den brasilianska andraligan. En förening som är ärkerival med spelarens tidigare klubb, Santo Andre.

– Jag är redo för att ta den här möjligheten, säger han i ett pressmeddelande.

Flavio kom till AIK sommaren 2009 och förvandlades snabbt till en av lagets bästa spelare. Men saker och ting förändrades lika hastigt när Alex Miller tog över laget och den tekniske Flavio fick finna sig allt mer och mer vid sidan om.

Nu står det alltså klart att han lämnar Gnaget. Men enligt Aftonbladet handlar det inte om någon permanent övergång. Han lånas bara ut 2011 och kan mycket väl komma att göra comeback i AIK i framtiden.

– Vi har förlängt hans kontrakt till och med 2013. Men Sao Caetano har en köpoption som de kan utnyttja. Men gör de inte det är tanken att han ska återvända hit, säger Jens Andersson till tidningen.

Ett av Flavios sju mål i AIK.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!