Måndag 27 Sep
Stockholm

AIK nekade bud värt 25 miljoner

Mohamed Bangura, AIK:s stora anfallsess är besviken på klubben som ratat mångmiljonbudet.
1 av 3
Mohamed Bangura, AIK:s stora anfallsess är besviken på klubben som ratat mångmiljonbudet. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
"Det verkar inte spela någon roll hur mycket någon bjuder, jag känner att AIK kommer att säga nej".
2 av 3
"Det verkar inte spela någon roll hur mycket någon bjuder, jag känner att AIK kommer att säga nej". Foto: Björn Lindgren / SCANPIX /
3 av 3

AIK ska enligt uppgifter tackat nej till ett bud värt dryga 25 miljoner kronor för anfallaren Mohamed Bangura.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bangura i AIK

Mohamed Bangura värvades till den anrika Solnaklubben under sommaren 2010 för drygt en miljon svenska kronor. Anfallaren som kom från IFK Värnamo gjorde succé direkt.

Under sin tid i AIK har anfallaren gjort sammanlagt åtta mål på tretton matcher. Men nu ser sejouren i Gnaget att gå mot ett abrupt slut.

STOCKHOLM. I mitten av fjolårets säsong var AIK i en kraftig brygga. Lagets form var usel med förlorade derbyn och andra prestigeförluster, anfallet producerade inga mål och vid sommaruppehållet befann sig klubben på en jumboplacering av allsvenskan.

Då gjorde klubben en chansning. Mohamed Bangura värvades från IFK Värnamo i division 1 södra. Enligt uppgifter som då sipprade ut hade Stockholmslaget betalat dryga miljonen för den vindsnabbe anfallaren.

Bangura gjorde under hösten stor succé i krislaget och var en starkt bidragande orsak till klubbens förnyade kontrakt i allsvenskan.

Nu har AIK tackat nej till ett monsterbud från Ryssland. Enligt uppgifter till Aftonbladet, ska Gnaget tackat nej till ett bud i 25-miljonersklassen. Något som gjort anfallaren besviken på klubben.

– Jag tycker inte att det är rättvist. Jag kostade inte mycket alls för klubben när jag kom och nu får de många gånger mer, säger han till Aftonbladet.

Samtidigt hävdar han att det inte kommer att komma in något bud som skulle få AIK att nappa.

– Det verkar inte spela någon roll hur mycket någon bjuder, jag känner att AIK kommer att säga nej.

Situationen är rejält infekterad. AIK står under en nyemission och sitter på en ekonomi som är allt annat än frisk. Förhoppningen är naturligtvis att klubben ska få tillgång till nya miljoner genom att späda ut de befintliga aktierna.

Samtidigt hävdar AIK:s sportchef, Jens Andersson, att ett bud i 25-miljonersklassen inte existerar.

– De bud vi mottagit har varit avsevärt mycket mindre, berättar Andersson för Aftonbladet.

Dessutom vill inte Andersson kommentera de uttalanden agenten Patrick Mörk delgivit till tidningen. Mörk ska ha sagt att "det är det största budet sedan Ola Toivonen lämnade Malmö".

Här talar anfallsstjärnan sig varm om AIK:s supportrar efter den tragiska händelsen som såg Bangura förlora en dotter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela