AIK är hittills obesegrade i allsvenskan.
1 av 3
AIK är hittills obesegrade i allsvenskan. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Målkungen Teteh Bangura har hittat en fin form tillsammans med sin namne Mohamed.
2 av 3
Målkungen Teteh Bangura har hittat en fin form tillsammans med sin namne Mohamed. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Syrianska har hittills varit en besvikelse och jagar sin första allsvenska seger för säsongen. Kommer den mot AIK?
3 av 3
Syrianska har hittills varit en besvikelse och jagar sin första allsvenska seger för säsongen. Kommer den mot AIK? - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Obesegrade AIK jagar seger

AIK har hittills inte förlorat en enda match i allsvenskan. Ska de lyckas spinna vidare på det när de gästar Syrianska?


Skadorna:

Hemmalaget Syrianska lider av ett gäng skadeavbräck: Johan Arneng, Imad Zatara och Suleyman Sleyman missar alla kvällens match.

I AIK är man ganska skonade från skador, både Per Karlsson och Helgi Danielsson är tillbaka från sina skador. Karlsson spelar dock inte i kväll. Det är bara Gabriel Özkan som just nu är skadad.

SÖDERTÄLJE. I fjol var AIK de regerande mästarna - men sjönk som ett sten i tabellen. Inför säsongen anställde man Andreas Alm som tränare och nu har AIK vaknat till liv, spelat en bra fotboll och har hittills inte förlorat en enda match i allsvenskan.

Mycket av framgångarna har "Gnaget" att tacka firma Bangura & Bangura, Teteh och Mohamed, som har haft lekstuga med motståndarnas backlinje och gjort fem mål tillsammans.

Martin Mutumba petas och spelar inte från start samtidigt som islänningen Helgi Danielsson är tillbaka i sin centrala position på mittfältet.

Syrianska, som tog steget upp från superettan inför säsongen, har hittills varit en besvikelse. De har bara tagit en poäng på fyra matcher och det är bara IFK Göteborg som är sämre.

Att Bangura gånger två är heta är inte något som Syrianska ser fram emot, särskilt inte när mittbacken Suleyman Sleyman saknas på grund av skada.

Ska AIK spinna vidare på sin obesegrade trend? Eller ska Syrianska plocka sin första seger när man möter Stockholmarna?

Avspark Syrianska - AIK, 15.00 Södertälje fotbollsarena.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!