Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK torskade på ett soligt Råsunda

- 21/05/2011, 17:50 -
Gefle gick segrande ur bataljen med AIK.
1 av 3

Gefle gick segrande ur bataljen med AIK.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

2 av 3

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

3 av 3

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Det var ett AIK som förde spelet men ett Gefle som lyckades trycka in bollen när Gävlelaget gick segrande ur fajten på Råsunda. Och det var allsvenskans störste målsumpare som briljerade mest.

STOCKHOLM. AIK skulle klättra i tabellen och Gefle skulle göra vad de kunde mot ett av vårens större överraskningslag. Men matchen på Råsunda fick allt annat än ett väntat resultat - och det på många plan.

Att få skriva Mikael Dahlberg och mål i samma mening var något många aldrig trodde skulle ske. Att han skulle lyckas göra två mål i en och samma match var det förmodligen inte någon som vågade hoppas på. Dock var det exakt det som hände under lördagens match i Solna.

Det första målet kom i den elfte matchminuten efter att Jonas Lantto kommit runt på vänsterkanten och med en fin passning serverat måltorkans ansikte - Micke Dalhberg - som enkelt kunde rulla in 1-0.

En halvtimme senare ökade mannen som gått utan mål i 70 matcher ledningen till 2-0 efter en klockren vänsterhörna. Och det var ett resultat som stod sig matchen ut.

Resultatet innebär nu att Gefle temporärt klättrar upp på en fjärdeplats och petar ner just AIK till en femteplats.