Malmö FF rustar upp.
Malmö FF rustar upp. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /

Efter planinvasionen - nu rustar Malmö mot huliganer

Efter händelserna i Skånederbyt reagerar nu Malmö FF.


MALMÖ. Malmö FF slår ett hårt slag för säkerheten. Efter Skånederbyt mot Helsingborg har nu föreningen fattat beslut om att säkerheten på och runtom arenan måste höjas.

Bland punkterna kan man läsa att klubben nu ska avvisa personer som är drogpåverkade och alldeles för berusade.

Här är de tio punkterna som klubben nu förändrar:

1. Det övergripande operativa ansvaret för säkerhetsarbetet runt matcherna kommer att övertas av ett säkerhetsföretag med lång erfarenhet av publika evenemang och polisiär verksamhet.

2. Förstärkt visitation med mer personal och mer noggrann kontroll. Drogpåverkade och kraftigt berusade gäster kommer att avvisas.

3. Endast ackrediterade personer äger tillträde till området mellan läktare och plan. Den som utan ackreditering lämnar läktaren och befinner sig i detta område kommer att identifieras och avvisas.

4. Fler synliga vakter, såväl över hela Stadionområdet som i området mellan läktare och plan.

5. Nät som skyddar mot inkastade föremål sätts upp framför ståplatssektionerna på norra och södra läktaren. Det är även fortsättningsvis förbjudet att kasta föremål mot planen.

6. Utökad kameraövervakning. I enlighet med vårt tillstånd kommer vi att förstärka resurserna såväl vad det gäller kamerasystem som handhavandepersonal.

7. Precis som tidigare ska banderoller och flaggor som tas in på matcherna vara godkända av MFF.

8. Förbud mot maskering. Vi kommer inte att tillåta att man maskerar sig för att kunna undvika identifiering om man begår brott.

9. Icke uniformerad personal med vaktbefogenhet kommer att placeras ut på läktarna. Denna personal har bl a som uppgift att identifiera dem som bryter mot reglerna så att de kan förhindras att besöka matcherna.

10.MFF kommer att ansöka om dispens för att upprätta ett register för att förhindra att de personer som bryter mot lagar och regler släpps in på stadion.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.