Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter dödshoten - Han vägrar stänga dörren till Dif

Stefan Alvén lämnade Djurgården under ytterst dramatiska former. Hot mot familjen sägs varit droppen som fick bägaren att rinna över.
1 av 2

Stefan Alvén lämnade Djurgården under ytterst dramatiska former. Hot mot familjen sägs varit droppen som fick bägaren att rinna över.

MARCUS ERICSSON/SCANPIX

Stefan Alvén tillsammans med Carlos Banda på Djurgårdens avbytarbänk.
2 av 2

Stefan Alvén tillsammans med Carlos Banda på Djurgårdens avbytarbänk.

Lennart Månsson/SCANPIX

Sport | 17/06/2011 10:56

Stefan Alvén, Djurgårdens förre sportchef, berättar om framtiden och en eventuell comeback i Dif.

STOCKHOLM. Stefan Alvén lämnade Djurgården under ytterst dramatiska former. Familjen blev dödshotade, läget i klubben var dystert och Alvén fick ta den stora smällen. Men trots allt det, stänger den förre sportchefen inte dörren för en comeback i blåränderna.

– Jag vill inte stänga några dörrar till Djurgården, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt än vad jag vill göra i framtiden. Jag är ju jurist i grunden och har en egen advokatfirma som jag förmodligen tänker starta upp igen.

Stefan Alvén ägnade inte bara fyra år av sin spelande karriär i Djurgården, utan även dryga fem år spenderades på Stadion, Kaknäs och kansliet. Till en början var han styrelseledamot, en tjänst som sedan gick över till sekreterare för styrelsen.

Kort därefter fick han alltså rollen som sportchef i klubben. Men den 4 maj i år valde han att lämna sin position i Djurgården. Anledningen var ett dödshot riktat mot familjen.

– Jag mår bra nu, det är inte någon större fara på taket, säger han om känslan i dag och fortsätter:

– Men då var det riktigt illa. Jag tror att det var rätt beslut att fatta. Men när vi disktuerar framtiden så förstår jag, att jag ju är rätt insyltad i fotbollsvärlden, men det är ändå något jag älskar, så vi får se vad som händer.