Onsdag 27 Okt
Stockholm

Kaos när Trelleborg bröt mardrömssviten

Målskyttarna Marcus Pode och Fredrik Jensen låg bakom segern.
1 av 2
Målskyttarna Marcus Pode och Fredrik Jensen låg bakom segern. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Kalmar försökte, men lyckades inte.
2 av 2
Kalmar försökte, men lyckades inte. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

De röda korten, målen och straffarna haglade. Men till slut kunde Trelleborg vinna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TRELLEBORG. Två straffar, tre mål och ett rött kort. Drabbningen mellan Trelleborg och Kalmar fick sig ett rafflande slut.

Men till slut var det ändå hemmalaget som kunde lämna planen med segern - lagets första trepoängare efter sex raka förluster.

– Det är svårt att förklara hur skönt det här var. Vi har väntat på det här i sex matcher, skönt att vi fick ta det här, säger matchhjälten Fredrik Jensen till Canal Plus.

Gästerna fick dock en riktigt drömöppning. Erik Israelsson behövde endast sju minuter på sig för att sätta bollen bakom Viktor Noring och spräckta mötets nolla, innan Marcus Pode kvitterade drygt tio minuter in i den andra halvleken.

Men det var när publiken började förbereda sig för att lämna Vångavallen med en pinne som saker och ting började ske. Bortamålvakten Petter Wastå, som dessutom gjorde sin första match för säsongen, visades ut efter att ha knockat Andreas Grahm med en knytnäve i ansiktet. Domaren Martin Hansson tvekade inte heller och dömde genast straff, som Kristian Haynes i sin tur förvaltade på bästa sätt.

– Det är sånt som händer, det är inte mycket att göra åt. Det handlar mer om att vi sätter oss i situationer som är knepiga, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand till Canal Plus.

Dramatiken tog inte slut där. Domaren pekade på straffpunkten igen bara minuterna senare - men den här gången dömd för gästerna. Henrik Rydström klev fram och skickade in kvitteringen från elvameterspunkten.

Poängen såg ut att vara räddad för Kalmars del. Men då slog hemmalaget till igen när Jensen, i den 92:a minuten, avgjorde mötet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela