Ibrahim "Teteh" Bangura

Född: Freetown i Sierra Leone den 27 december 1981.

Tidigare klubbar: Kallon FC, Cleveland City Stars, Cascade Surge, Kallon FC, Köping, AIK

Succén: Ibrahim Bangura har gjort stor succé i AIK den här säsongen och har fått flera europeiska klubbar efter sig. Newcastle har bland annat uppgetts vara intresserade av den 21-årige liraren.

Nu toppar han skytteligan tillsammans med Häckens Mathias Ranegie med sina 14 gjorda mål.

SOLNA. Det ser ut att bli en omöjlighet för AIK att behålla Ibrahim Bangura även efter sommaren. På måndagskvällen slog den stekhete anfallaren till hemma mot Halmstad - fyra gånger om.

Matchen hade knappt börjat innan nyförvärvet stora show hade börjat. Blott tolv minuter in i mötet styrde Kenny Pavey upp en blixtsnabb kontring, innan engelsmannen släppte bollen till en spurtande Mohamed Bangura. Med ett perfekt högerinlägg nådde han fram till sin landsman, som enkelt kunde lägga in drabbningens första balja.

Två minuter senare var det dags igen på nästan ett identiskt sätt. Mohamed Bangura avancerade på högerkanten, skickade in ett underbart inlägg som nådde fram till Ibrahim - och 2-0 var ett faktum.

– Det är Mohammed som gör mig bra. Det är jättekul att spela med honom, säger Teteh Bangura i Canal Plus.

Men något vidare samarbete blev det inte efter det. Mohamed föll ihop i samband med anfallet och fick lämna planen med bår och med tröjan över huvudet med svåra smärtor i foten.

Hattrick

AIK:s stora press mot ett lamslaget Halmstad bara fortsatte. Precis innan pausvilan skulle även spiken i kistan komma efter att bortakaptenen Tomas Zvirgzdauskas dragit ned Nisse Johansson i straffområdet. Domaren tvekade inte och Pavey, som brukar få slå in den från elvameterspunkten, gav bort straffen till "Teteh" Bangura som inte gjort något misstag.

Den stora svartgula festen fortsatte även i andra halvlek. Med dryga timmen spelad var det dags att fullforda Halmstads förnedring med en projektil från över 20 meter.

– Det känns jättekul. Jag gör fyra mål... vad ska jag säga? Vi gör en riktigt bra match idag – allihop. Jag älskar att spela för AIK, säger kungen Bangura.