Lallet närmar sig Dif.
1 av 3
Lallet närmar sig Dif. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar.
2 av 3
Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX
Christophe Lallet vill till Djurgården.
3 av 3
Christophe Lallet vill till Djurgården. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

"Jag spelar för laget - inte klubben i mitt hjärta"

"Jag spelar inte för klubben i mitt hjärta - utan för laget. Och jag vill nå så hög nivå som möjligt under min karriär."


Cristophe Lallet:

Christophe Lallet gjorde stor succé i superettanlaget Degerfors, där det blev åtta mål på fem assister.

STOCKHOLM. Christophe Lallet ser ut att ha gjort sitt i Degerfors. Som Nyheter24 tidigare har rapporterat jagar Djurgården superettans stora stjärna - som inte stänger några dörrar för spel i den blårandiga klubben.

– Ja, om allt klaffar är det definitivt en klubb som jag kan gå till. Djurgården är en klubb med höga ambitioner och det skulle vara rätt steg för mig rent sportsligt. Sedan är jag ju även från Stockholm, säger den 24-årige vänsteryttern till Nyheter24.

Men den stora frågan är ändå hur pass populär Lallet skulle komma att bli i Djurgården? Vid flera tillfällen har Lallet gjort klart att han är en stenhård anhängare till Hammarby.

Något som kan skapa problematik i framtiden.

– Det är väldigt känsligt, jag vet det. Men jag är först och främst stockholmare, och sedan spelare. Det spelar ingen roll vilket lag jag spelar för egentligen. Klubben jag har i mitt hjärta, det är klubben som jag spelar för och inte alltid Hammarby, säger han och fortsätter:

– Jag vet att väldigt många kommer bli arga. Men jag tycker inte att folk borde göra en så pass stor sak av det.

Men varför Djurgården och inte Hammarby?

– Dif lockar för att de spelar i Allsvenskan. Visst skulle det vara hur grymt som helst att hjälpa Bajen till Sveriges finrum igen, men jag kommer inte spela fotboll i resten av mitt liv. Jag vill hinna spela på så hög nivå som möjligt, avslutar Lallet för Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!