Dardan Rexhepi sätter 1-0 bakom Pa Dembo Touray efter att ha snurrat bort Jani Lyyski.
1 av 3
Dardan Rexhepi sätter 1-0 bakom Pa Dembo Touray efter att ha snurrat bort Jani Lyyski. - Foto: Andreas Hillergren / Scanpix
Daniel Jarl verkar inte specielt upprörd över själva smällarna men tycker det är tråkigt att hans debutmatch avbröts.
2 av 3
Daniel Jarl verkar inte specielt upprörd över själva smällarna men tycker det är tråkigt att hans debutmatch avbröts. - Foto: Djurgårdens IF
Domaren Martin Hansson beordrar spelarna av planen i lördagens match.
3 av 3
Domaren Martin Hansson beordrar spelarna av planen i lördagens match. - Foto: Andreas Hillergren / Scanpix

Djurgårdsdebutanten: "Tråkigt att de avbröt matchen"

Han gjorde sin första allsvenska match men den varade bara i elva minuter. Djurgårdsbacken Daniel Jarl berättar om sin mardrömsdebut i lördags.


Vad händer nu?

Disciplinnämnden kommer att starta en utredning utifrån domaren Martin Hanssons matchrapport. Sedan kommer en dom att beslutas från fotbollsförbundet, som båda lagen har chans att överklaga vid missnöje.

Beroende på var knallskotten - i synnerhet det som träffade fotografen - kom ifrån, kan något av lagen tilldömas seger med 3-0. Malmö FF kan alltså förlora matchen trots ledning 1-0 om det skulle visa sig att knallskotten kom från deras läktare.

Det tredje alternativet är ett omspel. Då börjar matchen om från 0-0.

STOCKHOLM. Det har gått några dagar nu sedan smällarna på Swedbank Stadion och ännu en avbruten match i årets allsvenska. En av huvudpersonerna, unge Djurgårdsdebutanten Daniel Jarl, 19, är fortfarande besviken.

– Man tänker inte så mycket på smällarna, men det är tråkigt att de avbryter matchen på grund av det. Luften gick ur lite, speciellt när det var min debut, säger han till Nyheter24.

Det verkar snarare vara faktumet att matchen bröts som rört upp hans känslor, inte förekomsten av smällare i sig.

Olycklig rensning gav 1-0 till Malmö

Redan innan matchen avbröts efter elva minuter hade vänsterbacken Jarl hunnit med att ligga bakom Malmös 1-0-mål. Hans rensning tog på en motståndare och damp ner hos målskytten Dardan Rexhepi.

– Jag tyckte det såg ut som att det skulle bli hörna (det hade blivit inspark reds. anm), så jag gjorde allt för att rensa ut bollen, säger Jarl.

"Gå vidare tills beslutet kommer"

Träningarna har sedan matchen i lördags varit som vanligt även om man pratat en del inom laget om vad som hände och vad som kommer att hända.

– Vi försökte lägga det bakom oss tidigt, liksom avsluta och gå vidare tills beslutet kommer, säger Daniel Jarl.

På söndag spelar Djurgården hemma på Stockholms stadion igen, då mot Gais. Både Petter Gustafsson och Kebba Ceesay återvänder då från sina respektive avstängningar vilket med allra största säkerhet stänger dörren till startelvan för Jarl. Men han är hoppfull inför hösten.

– Jag känner att jag har tränarens förtroende. Jag får bra feedback från U21-matcherna så det är bara att köra på, avslutar Daniel Jarl för Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!