Söndag 25 Jul
Stockholm

Malmö tillbaka i vardagen - kryssade mot Mjällby

Jiloan Hamad gjorde det avgörande målet i dubbelmötet med Glasgow Rangers - och fortsatte visa målform på Strandvallen.
1 av 3
Jiloan Hamad gjorde det avgörande målet i dubbelmötet med Glasgow Rangers - och fortsatte visa målform på Strandvallen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Daniel Larsson i kamp med Mjällbyspelare.
2 av 3
Daniel Larsson i kamp med Mjällbyspelare. Foto: Bildbyrån
Malmö FF:s jubel blev kortvarigt. De hade ledningen i endast sju minuter innan Pär Eriksson kvitterade för Mjällby.
3 av 3
Malmö FF:s jubel blev kortvarigt. De hade ledningen i endast sju minuter innan Pär Eriksson kvitterade för Mjällby. Foto: Patric Söderström / Scanpix

Efter dubbelmöte med Rangers via avbruten skandalmatch mot Djurgården var Malmö FF tillbaka i den allsvenska lunken när de gästade Mjällby på Strandvallen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar

Mjällby: Pär Eriksson.

Malmö: Jiloan Hamad.

Gula kort

Mjällby: David Löfquist

Malmö: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Jeffrey Aubynn.

Domare: Stefan Johannesson.

Publik: 7 000.

SÖLVESBORG. Steget från Champions League-kval till allsvensk match mot strecklaget Mjällby är inte speciellt långt för Malmö. Men snacka om skilda världar för deras spelare. Kanske var det därför laget bara fick med sig oavgjort hem från Listerlandet.

En som konserverat formen var i alla fall Jiloan Hamad. Han avgjorde dubbelmötet med Rangers och blev även matchens första målskytt på lördagen när han satte 0-1 bakom Mattias Asper i hemmamålet. Hamad slapp spela ytterback denna gång och fick i stället husera på högermittfältet.

Succélånet fortsätter leverera

Det dröjde dock bara sju minuter efter MFF:s ledningsmål innan Göteborgslånet Pär Eriksson kvitterade för Mjällby. Detta efter att han bara varit på planen i fem minuter. Eriksson gör succéinhopp på succéinhopp efter att ha misslyckats och petats i IFK Göteborg.

I samband med målet plockade Rikard Norling ut sin lagkapten Daniel Andersson till förmån för portugisen Yago Fernandez. Andersson grinade illa men det är oklart om han åkt på någon skada.

I och runtomkring Mjällby pratas det annars mest om den serbiske storstjärnan Mateja Kezman och hans eventuella övergång till klubben. Poängen de fick med sig är dock hyperviktig i kampen kring kval- och nedflyttningsstrecket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela