Ibrahim "Teteh" Bangura har tackat för sig i AIK.
1 av 3
Ibrahim "Teteh" Bangura har tackat för sig i AIK. - Foto: Erik Mårtensson / Scanpix
Pontus Engblom får stanna i Gif Sundsvall året ut.
2 av 3
Pontus Engblom får stanna i Gif Sundsvall året ut. - Foto: Bildbyrån
Kan Kwame Karikari kliva fram och ta en plats i lagets startelva?
3 av 3
Kan Kwame Karikari kliva fram och ta en plats i lagets startelva? - Foto: Bildbyrån

AIK ersätter inte Bangura - i sommar

Ibrahim "Teteh" Bangura är såld. Men AIK hämtar inte in någon ersättare.


17-åring på provspel

Samma dag som Bangura-affären blev klar gick AIK ut med att de testar 17-årige anfallaren Alfred Koroma, även han från Sierra Leone (dock med amerikanskt medborgarskap). Han får inte värvas till Europa innan han fyllt 18 men Solnaklubben väljer att kolla in honom redan nu. Det finns dock inget samband med försäljningen av "Teteh" Bangura.

– Det har varit planerat sedan länge, det finns ingen koppling mellan de båda händelserna, säger sportchefen Jens Andersson.

SOLNA. AIK kommer inte att ersätta Ibrahim "Teteh" Bangura i sommar. Enligt sportchefen har klubben ingen brådska att fylla luckan efter succéanfallaren som kom från Köping i vintras.

– Vi letar inte ersättare till Teteh på kort sikt, säger Jens Andersson till Nyheter24.

Han hoppas i stället att affären kan gynna klubben sportsligt till nästa säsong. "Gnaget", som förlorat de två senaste matcherna och nu ligger tio poäng bakom serieledarna, verkar alltså helt ha gett upp kampen om guldet.

"Svårt att begära att någon ska ersätta"

Bangura blev på måndagen klar för turkiska Bursaspor. Nu ser det ut som att spelarna som redan finns i truppen tillsammans kommer att få försöka göra det bästa av situationen.

– Det är svårt att begära att någon ska gå in och ersätta Teteh, men vi har spelare i laget som vill kliva fram och kan göra det om de får kontinuerlig matchträning, säger Andersson.

Karikari kan ta plats i startelvan

Ett namn som funnits på många AIK:ares läppar sedan ankomsten i våras är 19-årige ghananen Kwame Karikari. Han har startat två matcher hittills under säsongen och gjort sex inhopp, men utan att göra något mål. Redan när han anslöt var det dock många som såg hans potential.

– Han är absolut en av de som kan konkurrera om en startplats nu när Teteh lämnat, säger sportchefen.

I övrigt får alla AIK-supportrar sätta sitt hopp till Mohamed Bangura, som än så länge är kvar i klubben, samt spelare som Admir Catovic och mittfältarna Martin Mutumba och Viktor Lundberg som båda vikarierat som anfallare. Den sistnämnde är snart tillbaka efter att ha opererats för en knäskada i mitten av juli.

Engblom-återkomst inte aktuellt

Det är dock inte aktuellt för "Gnaget" att plocka hem den utlånade anfallaren Pontus Engblom som gjort det bra i superettanlaget Gif Sundsvall med sju mål på 19 spelade matcher.

– Vi kommer att hålla oss till planeringen där som säger att han ska spela i Sundsvall hela 2011, säger Jens Andersson.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.