Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK ersätter inte Bangura - i sommar

Ibrahim "Teteh" Bangura har tackat för sig i AIK.
1 av 3

Ibrahim "Teteh" Bangura har tackat för sig i AIK.

Erik Mårtensson / Scanpix

Pontus Engblom får stanna i Gif Sundsvall året ut.
2 av 3

Pontus Engblom får stanna i Gif Sundsvall året ut.

Bildbyrån

Kan Kwame Karikari kliva fram och ta en plats i lagets startelva?
3 av 3

Kan Kwame Karikari kliva fram och ta en plats i lagets startelva?

Bildbyrån

Sport | 09/08/2011 11:23

Ibrahim "Teteh" Bangura är såld. Men AIK hämtar inte in någon ersättare.

SOLNA. AIK kommer inte att ersätta Ibrahim "Teteh" Bangura i sommar. Enligt sportchefen har klubben ingen brådska att fylla luckan efter succéanfallaren som kom från Köping i vintras.

– Vi letar inte ersättare till Teteh på kort sikt, säger Jens Andersson till Nyheter24.

Han hoppas i stället att affären kan gynna klubben sportsligt till nästa säsong. "Gnaget", som förlorat de två senaste matcherna och nu ligger tio poäng bakom serieledarna, verkar alltså helt ha gett upp kampen om guldet.

"Svårt att begära att någon ska ersätta"

Bangura blev på måndagen klar för turkiska Bursaspor. Nu ser det ut som att spelarna som redan finns i truppen tillsammans kommer att få försöka göra det bästa av situationen.

– Det är svårt att begära att någon ska gå in och ersätta Teteh, men vi har spelare i laget som vill kliva fram och kan göra det om de får kontinuerlig matchträning, säger Andersson.

Karikari kan ta plats i startelvan

Ett namn som funnits på många AIK:ares läppar sedan ankomsten i våras är 19-årige ghananen Kwame Karikari. Han har startat två matcher hittills under säsongen och gjort sex inhopp, men utan att göra något mål. Redan när han anslöt var det dock många som såg hans potential.

– Han är absolut en av de som kan konkurrera om en startplats nu när Teteh lämnat, säger sportchefen.

I övrigt får alla AIK-supportrar sätta sitt hopp till Mohamed Bangura, som än så länge är kvar i klubben, samt spelare som Admir Catovic och mittfältarna Martin Mutumba och Viktor Lundberg som båda vikarierat som anfallare. Den sistnämnde är snart tillbaka efter att ha opererats för en knäskada i mitten av juli.

Engblom-återkomst inte aktuellt

Det är dock inte aktuellt för "Gnaget" att plocka hem den utlånade anfallaren Pontus Engblom som gjort det bra i superettanlaget Gif Sundsvall med sju mål på 19 spelade matcher.

– Vi kommer att hålla oss till planeringen där som säger att han ska spela i Sundsvall hela 2011, säger Jens Andersson.