Kenny Pavey kan gå till en allsvensk konkurrent.
1 av 3
Kenny Pavey kan gå till en allsvensk konkurrent. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Björn Lindgren/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Conny Sillén/SCANPIX

AIK-hjälten: "Kan gå till annan svensk klubb"

Kenny Pavey vill stanna i Sverige för familjens skull - men har inte hört något från AIK.


Vem är Kenny Pavey?

Spelaren kom till AIK från Ljungkile redan 2006. Med sin aggressiva spelstil och kämpaglöd blev engelsmannen snabbt en publikfavorit bland AIK-fansen.

Han var med när AIK tog klivet upp från superettan och hamnade tvåa i allsvenskan redan det första året. Han var även en frontfigur i laget som knep SM-guld och som vann den svenska cupen samma år.

Nu kan han vara på väg bort.

SOLNA. Någon fortsättning i AIK kommer det inte att bli för Kenny Pavey. Nu öppnar den 31-årige engelsmannen upp för en allsvensk konkurrent - för familjens skull.

– Det beror på vad det är för erbjudande jag får. Om det nu är så att det bara finns intresse från Sverige, vilket jag ändå inte tror, då måste jag göra vad som krävs. Jag måste ju fortfarande försörja min familj, säger han, vars största önskan fortfarande är att bli kvar i Gnaget, till Nyheter24.

– Men jag skulle verkligen inte flytta till Djurgården eller Hammarby. Jag är inte så dum och vissa saker är bara förbjudet. Jag har respekt för AIK-fansen och klubben.

"Väldigt besviken"

Det var efter långa och segdragna diskussioner som förhandlingarna mellan spelaren och AIK till slut strandade. Pavey känner sig sviken av det.

– Jag är väldigt besviken. Jag har ändå varit här väldigt länge. I dagens fotboll är det vanligt att en spelare är i en klubb i ett eller två år. Det är desto ovanligare att vara kvar i en klubb i sex år, som jag har varit. Jag har visat hur lojal jag är, säger han och fortsätter.

– Och det här handlar inte om pengar för mig, utan om stolthet. Klubben borde visa vissa spelare lite mer respekt.

Vill förhandla - AIK tysta

Slitvargen, som kom till Solnaklubben 2006, är dock fortfarande hoppfull om en lösning med AIK.

– Jag är öppen för nya förhandlingar. Men får jag inget förslag igen så är det ju inte mitt fel. Och jag har inte hört någonting från dem på ett bra tag, så jag antar att de inte vill prata längre, säger Pavey och fortsätter:

– I vilket annat fall hade jag bara dragit härifrån och sagt "om du ska hålla på tjafsa om mitt kontrakt så kan jag dra". Men fansen har gjort det väldigt svårt för mig. Jag har varit här länge och de har alltid visat otroligt mycket stöd.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.