Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor.
1 av 3
Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start.
2 av 3
Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan.
3 av 3
Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan. - Foto: BILDBYRÅN

AIK värvar Banguras polare: "Bästa 17-åringen jag sett"

Efter "The Banguras" och Karikari - nu har AIK gjort klart med yttermittfältaren Lalawelé Atakora från Togo.


STOCKHOLM. "Teteh" Bangura gjorde succé och blev Turkietproffs. Ersättaren Kwame Karikari målade direkt. Mohamed Bangura fortsätter att imponera. Nu satsar AIK vidare på afrikaner i och med att klubben värvat den togolesiske yttermittfältaren Lalawelé Atakora.

"Lalawele var den bäste 17-åring jag sett i Afrika. Så talang finns i överflöd. Spännande se vad han kan göra i AIK med polaren Mohamed", skriver agenten Patrick Mörk Twitter om den nu 20-årige Atakora.

"En internationell spelare med nordisk erfarenhet"

Atakora har, liksom Mohamed Bangura, spelat i IFK Värnamo dit han var utlånad från norska Fredrikstad under våren 2010. Under hösten spelade han för norrmännen igen.

- När vi bestämt oss för vilken spelartyp vi vill ha in så letar vi i den turordning som är fastslagen i AIK, internt, nationellt och till sist internationellt. Lalawelé Atakora är en internationell spelare med nordisk erfarenhet. Att han har spelat i Sverige och Norge är en faktor vi tittat på när han nu kommer under pågående tävlingssäsong och det ökar rimligtvis hans konkurrenskraft kortsiktigt, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

Mittfältaren kommer till Sverige på torsdagen men är ännu inte helt spelklar då allt pappersarbete ännu inte är färdigställt.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.