Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK värvar Banguras polare: "Bästa 17-åringen jag sett"

- 18/08/2011, 15:00 -
Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor.
1 av 3

Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor.

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start.
2 av 3

Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan.
3 av 3

Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan.

BILDBYRÅN

Efter "The Banguras" och Karikari - nu har AIK gjort klart med yttermittfältaren Lalawelé Atakora från Togo.

STOCKHOLM. "Teteh" Bangura gjorde succé och blev Turkietproffs. Ersättaren Kwame Karikari målade direkt. Mohamed Bangura fortsätter att imponera. Nu satsar AIK vidare på afrikaner i och med att klubben värvat den togolesiske yttermittfältaren Lalawelé Atakora.

"Lalawele var den bäste 17-åring jag sett i Afrika. Så talang finns i överflöd. Spännande se vad han kan göra i AIK med polaren Mohamed", skriver agenten Patrick Mörk Twitter om den nu 20-årige Atakora.

"En internationell spelare med nordisk erfarenhet"

Atakora har, liksom Mohamed Bangura, spelat i IFK Värnamo dit han var utlånad från norska Fredrikstad under våren 2010. Under hösten spelade han för norrmännen igen.

- När vi bestämt oss för vilken spelartyp vi vill ha in så letar vi i den turordning som är fastslagen i AIK, internt, nationellt och till sist internationellt. Lalawelé Atakora är en internationell spelare med nordisk erfarenhet. Att han har spelat i Sverige och Norge är en faktor vi tittat på när han nu kommer under pågående tävlingssäsong och det ökar rimligtvis hans konkurrenskraft kortsiktigt, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

Mittfältaren kommer till Sverige på torsdagen men är ännu inte helt spelklar då allt pappersarbete ännu inte är färdigställt.