Tisdag 30 Nov
Stockholm

Gnagetfansen: "AIK kastar bort en skitbra säsong"

Mohamed Bangura blev under tisdagseftermiddagen helt klar för skotska Celtic.
1 av 4
Mohamed Bangura blev under tisdagseftermiddagen helt klar för skotska Celtic. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Gnagetfansen förstår att de var tvingade att sälja, men ändå missnöjda med att AIK kastar bort en "skitbra säsong".
2 av 4
Gnagetfansen förstår att de var tvingade att sälja, men ändå missnöjda med att AIK kastar bort en "skitbra säsong". Foto:
AIK:s kassakistat har fått ett välbehövligt tillskott.
3 av 4
AIK:s kassakistat har fått ett välbehövligt tillskott. Foto:
4 av 4

AIK sålde inte bara "The Banguras". De sålde även Europadrömmarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inga ersättare värvas

AIK kommer inte att ersätta Ibrahim "Teteh" Bangura eller Mohamed Bangura i sommar. Enligt sportchefen har klubben ingen brådska att fylla luckorna efter succéanfallarna.

– Vi kommer att låta spelarna som finns i truppen att få chansen i slutet av säsongen, sa sportchefen Jens Andersson under tisdagens presskonferens på Karlberg.

SOLNA. Nu kan AIK vinka hej då till Europaplatserna. Det menar klubbens egna fans, som efter försäljningarna av "The Banguras" inte längre räknar med någonting.

– Det känns lite som om att AIK kastar iväg en skitbra säsong, säger den stenhårde gnagaren Christopher Kviborg till Nyheter24.

Det var på tisdagseftermiddagen som klubben meddelade att Mohamed har sålts till skotska Celtic och att han därmed lämnar Solnagänget med omedelbar verkan. Detta bara dagarna efter att lekkamraten "Teteh" Bangura sålts till turkiska Bursaspor. En affär som enligt sportchefen Jens Andersson är den största i klubbens historia.

En ekonomisk triumf är det självklart för AIK. Men bakslaget kan ändå komma att bli hårdare än väntat.

– Utan de två största stjärnorna tror jag att AIK kommer locka mindre publik till Råsunda. Så då får man se vilka ekonomiska förluster man gör där. Samtidigt tror jag att det blir väldigt svårt att behålla tredje platsen, säger Kviborg, som ändå inte har gett upp hoppet om spel i Europa riktigt ännu.

– Fjärde platsen kan man fortfarande nå, och då finns chansen att ta sig ut fortfarande kvar.

"För lite rutin"

Två personer som dock inte tror på att säsongen är helt körd är Nyheter24:s AIK-bloggare Joakim Hall och Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson.

– Jag tror att det kan bli rätt så tufft. Det saknas en hel del rutin i laget nu och varken (Kwame) Karikari eller (Lalawelé Atakora) "Lala" har fått tillräckligt med speltid, säger Hall och fortsätter:

– Men jag förstår AIK. De säljer för att man måste, antingen på grund av ekonomin eller för att spelarna själva vill bort. Dessutom vet jag att klubben har väldigt stora svarta hål som måste fyllas.

Tror du att man har sålt bort tredje platsen?

– Nja, jag är inte säker på det. Eller nej, jag tror inte det.

– Jag tror absolut inte. Mot Syrianska, som å andra sidan är ett lag på dekis, vilken offensiv kraft vi har, säger Wilhelmsson till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Det är två bra spelare som har lämnat. Självklart är det tungt. Jag förstår att fans är upprörda. Självklart är det vanskligt och tungt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela