Det här lär vi inte få se på Råsunda den 19 september, åtminstone inte de under derbyts första tio minuter.
1 av 2
Det här lär vi inte få se på Råsunda den 19 september, åtminstone inte de under derbyts första tio minuter. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Matcherna mellan Djurgården och AIK kommer inte att flyttas, även om det länge cirkulerade rykten om det.
2 av 2
Matcherna mellan Djurgården och AIK kommer inte att flyttas, även om det länge cirkulerade rykten om det. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Polisens skräck: Två Stockholmsderbyn inom två dagar

Den 19 respektive 20 september spelas två stockholmsderbyn. Polisen ville flytta en av matcherna:– Men nu är vi lite sent ute, säger presstalesmannen.


Tyst på läktaren

När AIK gästas av Djurgården den 19 september på Råsundastadion kommer de första tio minuterna att spelas under total tystnad.

Tanken med manifestationen är att påvisa hur viktiga supportrarna är för svensk fotboll.

STOCKHOLM. Inom loppet av två dagar spelas två heta derbyn mellan AIK och Djurgården. Den 19 september drabbar de två ärkefienderna samman mot Råsundastadion i allsvenskan, dagen efter gör de upp på hockeyrinken i Globen. Och det täta matchandet bekymrar polisen.

– Det är klart att det blir påfrestande för oss med två så intensiva polispådrag tätt inpå varandra, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter24.

Polisen, som får sätta till extra resurser när det vankas stockholmsderbyn, bekräftar också att de gärna hade velat flytta på en av matcherna.

– Men det är lite sent påtänkt nu, konstaterar Lindgren.

Klubbarna var dock inte medvetena om att det fanns en önskan hos polisen att flytta en av matcherna.

– Det här kommer som en nyhet för mig, säger AIK Hockey AB:s vd Peter Linder till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer att få se ett väldigt lugnt derby i Globen. De senaste matcherna har varit väldigt trevliga för alla supportrar och vi har ett ypperligt bra samarbete med polisen och Djurgårdens säkerhetsteam.

Polisen är fåordig om hur stort pådraget kommer att bli till de två matcherna.   

– Det är sekretessbelagt hur många poliser vi kommer att avvara, men det kommer att vara ungefär så många som det alltid brukar vara.

Förra årets hockeysäsong fick olyckligtvis se en del stökiga derbymatcher mellan just Djurgården och AIK. Men polisen och klubbarna inledde ett förebyggande arbete och kunde avstävja våldet från att infektera elitserien under två sista derbyomgångarna.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.