Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens skräck: Två Stockholmsderbyn inom två dagar

Det här lär vi inte få se på Råsunda den 19 september, åtminstone inte de under derbyts första tio minuter.
1 av 2

Det här lär vi inte få se på Råsunda den 19 september, åtminstone inte de under derbyts första tio minuter.

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Matcherna mellan Djurgården och AIK kommer inte att flyttas, även om det länge cirkulerade rykten om det.
2 av 2

Matcherna mellan Djurgården och AIK kommer inte att flyttas, även om det länge cirkulerade rykten om det.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sport | 02/09/2011 14:37

Den 19 respektive 20 september spelas två stockholmsderbyn. Polisen ville flytta en av matcherna:– Men nu är vi lite sent ute, säger presstalesmannen.

STOCKHOLM. Inom loppet av två dagar spelas två heta derbyn mellan AIK och Djurgården. Den 19 september drabbar de två ärkefienderna samman mot Råsundastadion i allsvenskan, dagen efter gör de upp på hockeyrinken i Globen. Och det täta matchandet bekymrar polisen.

– Det är klart att det blir påfrestande för oss med två så intensiva polispådrag tätt inpå varandra, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter24.

Polisen, som får sätta till extra resurser när det vankas stockholmsderbyn, bekräftar också att de gärna hade velat flytta på en av matcherna.

– Men det är lite sent påtänkt nu, konstaterar Lindgren.

Klubbarna var dock inte medvetena om att det fanns en önskan hos polisen att flytta en av matcherna.

– Det här kommer som en nyhet för mig, säger AIK Hockey AB:s vd Peter Linder till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer att få se ett väldigt lugnt derby i Globen. De senaste matcherna har varit väldigt trevliga för alla supportrar och vi har ett ypperligt bra samarbete med polisen och Djurgårdens säkerhetsteam.

Polisen är fåordig om hur stort pådraget kommer att bli till de två matcherna.   

– Det är sekretessbelagt hur många poliser vi kommer att avvara, men det kommer att vara ungefär så många som det alltid brukar vara.

Förra årets hockeysäsong fick olyckligtvis se en del stökiga derbymatcher mellan just Djurgården och AIK. Men polisen och klubbarna inledde ett förebyggande arbete och kunde avstävja våldet från att infektera elitserien under två sista derbyomgångarna.