1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Fyra omgångar kvar - så slutar allsvenskan

Nyheter24 tittar in i spåkulan och ser en uppgörelse tätare än Petter Hanssons ögon. 


Den allsvenska tabellen

1. Helsingborgs IF. Matcher: 26. Poäng: 58. Nyheter24:s tips: 1.

2. IF Elfsborg. Matcher: 26. Poäng: 51. Nyheter24:s tips: 2.

3. AIK. Matcher: 26. Poäng: 50. Nyheter24:s tips: 3.

4. GAIS. Matcher: 26. Poäng: 45. Nyheter24:s tips: 5.

5. BK Häcken. Matcher: 24 Poäng: 42. Nyheter24:s tips: 4.

6. IFK Göteborg. Matcher: 25 Poäng: 38. Nyheter24:s tips: 6.

7. Malmö FF. Matcher: 24 Poäng: 38. Nyheter24:s tips: 8.

8. Kalmar FF. Matcher: 25 Poäng: 37. Nyheter24:s tips: 7.

9. Gefle IF FF. Matcher: 26 Poäng: 36. Nyheter24:s tips: 10.

10. Örebro. Matcher: 26 Poäng: 32. Nyheter24:s tips: 9.

11. IFK Norrköping. Matcher: 26 Poäng: 30. Nyheter24:s tips: 12.

12. Djurgården. Matcher: 24 Poäng: 28. Nyheter24:s tips: 11.

13. Mjällby AIF. Matcher: 26 Poäng: 28. Nyheter24:s tips: 13.

14. Syrianska FC. Matcher: 26 Poäng: 24. Nyheter24:s tips: 14.

15. Trelleborgs FF. Matcher: 26 Poäng: 24. Nyheter24:s tips: 15.

16. Halmstads BK. Matcher: 26 Poäng: 14. Nyheter24:s tips: 16.

STOCKHOLM. Onsdagens matcher innebär att avslutningen på årets allsvenska säsong blir en riktig thriller. "Världens jämnaste liga" gör än en gång skäl för sitt smeknamn. Om ni vill följa den lyckligt ovetandes om filmens slut: Sluta läs. Om ni anser att kunskap är makt och vill pricka in ett och annat rätt på långenkupongen, var god - fortsätt. (På egen risk)

Toppstriden - avgörs på målskillnad?

Vilka slåss om guldet? Helsingborgs IF, Elfsborg, AIK.

Vem tar det? Helsingborg.

Kommentar: Glöm tiki-taka, glöm 4-2-3-1, glöm allt som har hänt i svensk fotboll sen Torbjörn Nilsson presterade på herrsidan och Johnny Ekström ville vara en ko. För det är gammal, hederligt - Sven-Göran-Eriksson-fucking-4-4-2 som gör att Helsingborgs kommun redan nu planerar för guld. För inte kan den norska kolonin tappa det nu. Och skulle man mot all förmodan inte vinna på poäng så gör man det på målskillnad. Och det hoppas Nyheter24 på. Ja, inte att Helsingborg vinner utan att det blir jämnt. Elfsborg är det lag som har kapacitet att prestera bäst. Men som den stora tänkaren - den rödhårige dansken i legendariska dokumentärenfilmen Blådårar uttryckte sig: "Deltaaaur, det gör såna laug som Degerfours,Trelleborg och - Elfsbourg, de deltaaaur". AIK sålde sitt SM-guld när "Bang-bang-Banguras" tog sitt pick och pack och försvann.

Europaplatserna - vem får chansen att få pisk av öststatsklubbar, Ålesund och Shamrock Rovers?

Vem slåss om platserna? Helsingborgs IF, Elfsborg, AIK, Gais, BK Häcken, IFK Göteborg.

Vem tar dem? Helsingborg, Elfsborg, AIK och Häcken.

Kommentar: Helsingborg är redan klara, Elfsborg likaså och AIK likatre. Men på platserna precis där slåss tre "goa" lag i en dramatisk 031-uppgörelse. Häcken ligger inför kvällens match tre poäng bakom Gais men med två matcher mindre spelade.

Nyheter24:s tips är att ett kraftigt decimerat Häcken krigar till sig tre poäng fler än Gais och tar fjärdeplatsen i kraft av målskillnad. Nu kanske det inte räcker beroende på vem som vinner svenska cupen men Hisingens stolthet kan som tröst titulera sig som "bäst i Göteborg". Nu kanske ni tänker:  "Meh, de har glömt Malmö FF". Svar nej, MFF förlorade säsongens viktigaste match - den mot Disciplinnämnden och således är det för tidigt att sia om var mästarna hamnar.

Bottenstriden - vem får (kanske) möta Hammarby nästa säsong?

Vem slåss för överlevnad? Halmstad, Trelleborgs FF, Syrianska FC. Djurgården.

Vem åker ur? Halmstad och TFF åker direkt. Syrianska tar sig till kval - och åker ut. Djurgården hänger kvar - med råge.

Kommentar: Trelleborg har den här säsongen spelat en frejdig offensiv och har gjort en herrans massa mål. Det är inte likt ett lagbygge signerat tränare Tom Prahl, en positiv utveckling - för motståndarna. För vad spelar det för roll om gör tre när man släppet in sju? Real Halmstad har lyft sig en del under den nya tränaren Gustafsson men man är för långt bakom. Syrianska gör en imponerande slutspurt men i kvalet väntar antagligen Sundsvall som i år är vassare än man tror. Kvalspelet bli tajt men AIK-lånet Pontus Engblom skjuter Syrianska till nya derbyn mot Assyriska. Andreas Alm-favoriten Magnus Pehrsson har förvandlat Djurgården från ett bottenlag till en - och nu sticker vi ut hakan lite - fullvärdig kandidat till nästa års SM-guld. (Obs! - Förutsatt att de värvar sisådär 9-10 spelare).

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!