Lördag 13 Aug
Stockholm

Här är säsongens bästa spelare i allsvenskan

Pär Hansson, Helsingborgs IF.
1 av 11
Pär Hansson, Helsingborgs IF. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Alexander Milosevic, AIK
2 av 11
Alexander Milosevic, AIK. Foto: PATRIK SÖDERSTRÖM / SCANPIX
Peter Larsson, Helsingborgs IF
3 av 11
Peter Larsson, Helsingborgs IF. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Daniel Andersson, Malmö FF
4 av 11
Daniel Andersson, Malmö FF. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
John Chibuike, Häcken
5 av 11
John Chibuike, Häcken. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Rasmus Jönsson, Helsingborgs IF
6 av 11
Rasmus Jönsson, Helsingborgs IF. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Wanderson, Gais
7 av 11
Wanderson, Gais. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Mathias Ranégie, Häcken/MalmöFF
8 av 11
Mathias Ranégie, Häcken/MalmöFF. Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX
Teteh Bangura, AIK
9 av 11
Teteh Bangura, AIK. Foto: MAJA SUSLIN / SCANAPIX
Tobias Hysén, IFK Göteborg
10 av 11
Tobias Hysén, IFK Göteborg. Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Mervan Celik, Gais
11 av 11
Mervan Celik, Gais. Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

3-4-3 utan defensiv balans, är det Gasperini eller Nyheter24 som tagit ut årets allsvenska elva?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allsvenskans poängliga:

Skytteligan:

1. Mathias Ranégie 21

2. Tobias Hysén 15

3. Teteh Bangura 15

4. Mervan Celik 13

5. Mikael Dahlberg, Wanderson, Lasse Nilsson 10

Assistligan:

1. Wanderson 12

2. René Makondele 9

3. Stefan Ishizaki, Daniel Sjölund, Daniel Larsson, Jonas Lantto 8

Källa: svenskfotboll.se

I sann Gasperini-anda plockar Nyheter24 ut säsongens bästa startelva i allsvenskan enligt 3-4-3-modell. Ni må påstå att det är modigt av oss att sticka ut hakan redan nu, men ingen av dessa elva spelare behöver känna sig hotad inför de sista tre omgångarna.

Målvakt: Pär Hansson (Helsingborgs IF)

Mästarlaget Helsingborg har släppt in minst antal mål och då är det logiskt att ta ut Pär Hansson som årets målvakt. Men oavsett insläppt målkvot så är Pär Hansson allsvenskans bäste målvakt. Hansson, som har en ypperlig speluppfattning, lever mycket på sitt reflexspel. Dessutom besitter Hansson ett spel med fötterna som får Andreas Isaksson att framstå som en division 7-lirare.

Mittback: Daniel Andersson (Malmö FF)

Va? ”Sidleds-Danne” tänker ni nu och kreverar av blotta minnet av det senaste EM-slutspelet. Men faktum är att Daniel Andersson numera är mittback och en riktigt bra sådan. Bristen på snabbhet kompenserar Andersson med sitt, för allsvenska mått mätt, rätt överlägsna spelsinne.

Mittback: Alexander Milosevic (AIK)

Det svänger fort i fotbollsvärlden, inom loppet av ett par månader bytte Milosevic Skytteholms IP mot Råsunda, 100 åskådare mot 15000, Vasalund mot AIK. Att han var och är en stor talang visste nog åtminstone Jens Andersson och Björn Wesström. Men att han skulle vara så pass dominant trots sin ringa ålder var en knall.

Mittback: Peter Larsson (Helsingborgs IF)

Tvingades lämna guldlaget sista augusti då skåningarna inte lyckades köpa loss mittbacken från FC Köpenhamn. Men Peter Larsson hann sätta ett rejält avtryck i årets guldlag. Inte nog med att Larsson gjorde fyra mål, hans dominanta försvarsspel la grunden till vad som nu är ett SM-guld.

Vänsterytter: Mervan Celik (Gais)

Slog igenom med dunder och brak i årets serie. Celik, som är en riktig poängspelare, är en stor bidragande orsak till Gais framskjutna placering denna säsong.

Mittfältare: John Chibuike (Häcken)

Nigerianen Chibuike lämnade Häcken för norska Rosenborg precis innan transferfönstret stängde. Innan det gjorde mittfältaren lite som han ville med motståndet i allsvenskan. En av årets helt klart bästa spelare utan tvekan.

Mittfältare: Wanderson (Gais)

Står hittills noterad för 22 poäng (10 mål, 12 assist), det representerar 50 procent av Gais totala målskörd. Brassen Wanderson är troligtvis för bra för Gais och för bra för allsvenskan. Det gäller att passa på att njuta så länge Wanderson är kvar i Sverige.

Högerytter: Rasmus Jönsson (Helsingborgs IF)

Ännu en allsvensk export som innan han blev utlandsproffs i Tyskland var tongivande i guldlaget Helsingborgs IF. Jönsson, som har en speluppfattning få förunnat, låg ett tag nästan på egen hand bakom skåningarnas offensiva spel. Det faktum att Jönsson inte bara kan användas som anfallare utan även på det offensiva mittfältspositionerna ger än mer tyngd åt denna uttagning i årets allsvenska elva.

Anfallare: Tobias Hysén (IFK Göteborg)

Vissa hävdar, med all rätt kan tyckas, att Tobias Hysén är allsvenskans bästa spelare. Jag är i mångt och mycket beredd att hålla med. När Hysén vaknar på rätt sida gör han precis som han vill, när han vill. Det hedrar ”Tobbe” att han väljer att stanna i IFK Göteborg, det skulle dock vara extremt spännande att se hur Hysén skulle stå sig ännu en vända som utlandsproffs?

Anfallare: Teteh Bangura (AIK)

Att Mohamed Bangura var bra visste vi alla, men att hans namne Teteh Bangura fullkomligt skulle ösa in mål kom som en överraskning. Kostade AIK ett par vattenflaskor och ett dussin bollnät. Ett halvår senare har anfallaren inte bara hunnit rädda AIK:s säsong utan även klubbens urusla ekonomi när han säljs till turkiska Bursaspor.

Anfallare: Mathias Ranégie (Häcken/Malmö FF)

Stor, stark och teknisk. Mathias Ranegie måste vara en mardröm för allsvenska backar att möta. Öste in mål för göteborgsklubben och imponerade så pass mycket att Malmö FF bjöd över femton miljoner kronor för spelaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.