1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Sköt guldet till ärkerivalen: "De hade fixat det ändå"

Mathias Ranégies första mål för MFF på hemmaplan, innebar SM-guld för Helsingborg; "jag har inte hört något från HIF än".    


Mathias Ranégie

Född: Den 14 juni 1984 i Göteborg, 27 år gammal.

Klubbar i urval: Lärje/ Angered, IFK Göteborg, Go Ahead Eagles, BK Häcken - Malmö FF.

Lämande Häcken: Den 30 augusti i år. Efter 18 mål på 22 matcher på en säsong. Kostade runt 15 miljoner kronor. En av de dyraste övergångarna för spelare inom allsvenskan. Vinner skytteligan överlägset, har gjort 21 såhär långt i allsvenskan sex mer än Tobias Hysén.

Kuriosa: Sköt SM-guld till Helsingborg med sitt första mål på Swedbank Stadion.

MALMÖ. Mathias Ranégies mål i den 92:a matchminuten mot AIK innebar inte bara en poäng för Malmfö FF, utan även att SM-guldet därmed säkrades för MFF:s ärkerival - Helsingborgs IF.

När Nyheter24 når Mathias Ranégie kommer han precis från dagens träning med MFF. Dagen innan har han gjort sitt första mål på Swedbank, ett mål som innebar SM-guld för de lokala antagonisterna.

- Det är klart att det var lite speciellt, men vi behövde ju poängen. Så det känns bra, säger Ranégie till Nyheter24 och fortsätter:

- Sen att det innebar att HIF tog guldet lite tidigare, tja, de hade ju fixat det ändå. Om det hade varit i sista matchen och det hade stått mellan två lag bara, då hade varit en annan sak.

Hur förändrades stämningen på stadion när du gjorde mål?

- Ivan Turina rev ju ner Pontus Jansson, så det blev ju livat där. Det hände mycket där så jag tänkte inte riktigt på stämningen. Men visst, kanske var det lite avslaget efteråt.

Erik Sundin gick ut efter matchen i Aftonbladet och sa att "de inte hade MFF att tacka för något". Ett uttalande som Ranégie har snappat upp.

- De sa ju efteråt att MFF inte har något med det här att göra. Och jag har inte fått något meddelande från någon av spelarna, men jag har inga polare i HIF och har inte kollat min facebook än. Så det ligger kanske där och väntar där, säger göteborgaren skrattandes.

Några gliringar på träningen?

- Nej, inget att tala om. Vi är ju nöjda över att vi till slut tog en poäng i alla fall.

"Vi skapar chanser"

Ranégie är ett av Malmös dyraste nyförvärv någonsin. Och nu har han börjat betala av sin 15-miljoners övergång. Målet var hans tredje på två matcher.

- Jag har kommit in i det nu. Gjorde mål igår och har bud på fler. Samtidigt som vi skapar chanser. Vi är på gång helt enkelt.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.